Ängsbacken 2 är nu invigt

Ytterligare en del av Ängsbacken, Äldreboendet Ängsbacken 2 invigdes 10 juni. En välbesökt invigning med flera nya inslag.

Invigningen inleddes av Chamila Manikkuge, omsorgspersonal på boendet som hälsade alla välkommen. Omsorgsnämndens ordförande Robert Sten höll sedan invigningstalet.

Därefter var det en av de boendes tur, Stig Gottfriedson, att klippa bandet och boendet förklarades officiellt invigt.

Stig Gottfriedson klipper bandet

Stig Gottfriedson klipper bandet.

Från första spadtaget till färdigt boende

Nybyggnationen vid Ängsbackens vård- och omsorgsboende (äldreboende) har skett i olika etapper. Det befintliga boendet byggdes tidigare ut med 44 lägenheter som stod klart i slutet av 2015. Ängsbacken 2 har ytterligare 44 lägenheter på 33 kvm som består av ett rum med pentry, hall och ett badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Varje lägenhet har dessutom centraldammsugare, medicinskåp och taklift.

Lägenheterna är förberedda för digitala trygghetslarm, datakommunikation och tv-anslutning med flera kanaler. Det finns möjlighet till parboende. Varje våningsplan har utrymmen för gemenskap såsom allrum, kök och personalutrymmen.

Bra arbetsmiljö

Ängsbacken är nu ett modernt boende med mycket bra arbetsmiljö ur både omsorgstagar- och personalperspektiv.

En ny innergård har skapats för demensboendet Safiren och Diamanten vilket ger boenden på de avdelningarna rörelsefrihet under den varma årstiden. Konstgräs och gummiasfalt gör miljön extra anpassad och de boende kan nu njuta av grönska i skuggan under pergolan.

Aktivitetsrum som stimulerar olika sinnen

I ett av rummen ges boende möjlighet till interaktiv stimulans fysiskt och mentalt via rörlig bild och ljud, exempelvis genom att bolla en boll till varandra, sopa ihop höstlöv i vackra färger.

Sopa ihop höstlöv

Höstkänsla - sopa ihop löven.

Andra rum har inretts med ”spakänsla” där man bland annat kan ta sig ett avkopplande bad. Det finns dessutom möjlighet att spela 8 hål minigolf.

Nybyggnationen följer Omsorgsnämndens ambition att ha bästa möjliga omsorg om omsorgstagarna med så hög kvalitet som möjligt.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Robert Sten, ordförande Omsorgsnämnden invigningstalar

Robert Sten ordförande Omsorgsnämnden invigningstalar

Besökarna bjuds på bubbel och snittar

Besökarna bjöds på bubbel och snittar

Innergård med konstgräs och gummiasfalt

Innergård med nyplanterade träd och buskar

Interiör från ett allrum

Grön och skön interiör från ett allrum

Bad med spakänsla

Bad med spakänsla