Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Arbete med fjärrvärme­ledning påverkar trafiken på Årsunda­vägen och Fredriks­gatan

Nu går arbetet med att förnya fjärrvärmeledningarna vidare med nästa etapp. Detta kommer att påverka trafiken på en del av Fredriksgatan och Årsundavägen från mitten av oktober till december.

Sandviken Energi bygger för ett långsiktigt hållbart samhälle och nu fortsätter arbetet med att förnya fjärrvärmeledningarna.

Nu startar arbetet med att bygga en ny huvudledning för fjärrvärme från kraftvärmeverket vid Västerled och anslutningspunkten för ledningen från Gävle vid Fredriksgatan. Sandviken Energi ersätter den drygt 50 år gamla ledningen med nya energisnåla ledningar som beräknas leverera värme i Sandviken i minst 100 år framöver.

Vilka områden påverkas?

Första etappen av arbetet startar i mitten av oktober och pågår till mitten av december. Arbetet berör Fredriksgatan mellan Skolgatan och Årsundavägen samt det ena körfältet på Årsundavägen mellan Fredriksgatan fram till Lasarettsleden. Trafiken på Årsundavägen kommer att kunna passera i båda riktningarna på det södergående körfältet med begränsad hastighet.

Se mer information och kartor för arbetet - sandvikenenergi.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Övriga arbeten på Fredriksgatan och Åsgatan

Under november kommer övriga fjärrvärmearbeten som pågått på Fredriksgatan och på Åsgatan att slutföras och gatorna öppnas för trafik.

Mer information om fjärrvärmeledning mellan Gävle och Sandviken - sandvikenenergi.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Trafikskyltar för vägarbete