Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Arbete med trafikplats Tuna på E16

Arbetet med att skapa en koppling mellan E16 och Järbovägen pågår för fullt. Under 6 veckor kommer ett av körfälten på E16 att vara avstängt för att förbereda för avfarten.

Sandvikens kommun växer med fler medborgare och företag. En spännande utveckling som även ställer krav på fungerande trafiklösningar. Som ett led i detta satsar kommunen på en helt ny trafikplats vid E16. Trafikplatsen är efterlängtad och byggs bland annat för att förenkla tillgången till Kungsbergets skidanläggning och det växande Tunaområdet, samt för att avlasta den idag hårt trafikerade Gävlevägen. Avfarten är även en av anledningarna till att Tunaområdet är så attraktivt för företag.

Trafikpåverkan

Ett körfält på E16 i riktning Gävle (vid sydvästra rampen) är avstängt fram till vecka 27. Det är en cirka 450 meter lång sträcka som berörs. Se område med orange markering i kartan nedan. Avstängningen kan orsaka köbildning längs E16 under rusningstid.

Karta över avstängt körfält vid trafikplats Tuna

Trafikverket leder arbetet tillsammans med NCC på uppdrag av Sandvikens kommun. Trafikplatsen beräknas vara klar i slutet på 2022.

Mer information

Trafikplats Tuna - trafikverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Skiss över ny avfart E16 vid Järbovägen