Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Årets demokrati­pristagare

I dag delades Sandvikens kommuns demokratipris ut till  Nanna Jan-Ers och Amelie Jakobsson.

Sandvikens kommun delar årligen ut ett demokratipris för att uppmärksamma och sätta fokus på betydelsen av aktiva insatser för främjande av och utveckling av demokratin.

Årets demokratipris delades ut i samband med Kommunfullmäktige 2016-06-13 till Amelie Jakobsson och Nanna Jan-Ers.

Motivering till demokratipris 2016

I Österfärnebo/Gysinge görs det stora och imponerande insatser inom målsättningen att samhällena ska få en positiv utveckling och dra nytta av mångfalden.

Amelie Jakobsson kom till Gysinge som byggnadsvårdare och jobbade som lärare i grundskolan. En samlande positiv kraft som genast tog initiativ till samordnande och aktiviteter för nyanlända till asylboendet i Gysinge. Problemlösare och en praktisk kraft som nu är platsansvarig på asylboendet i Gysinge och ungdomsledare på Österfärnebo Fritidsgård.

Nanna Jan-Ers har jobbat ute i världen och återvänt till Österfärnebo. Engagerad i Utvecklingsgruppen och en verklig eldsjäl som ser till att det händer där det behövs. Nanna är initiativtagare till språkcaféer och idrottsaktiviteter, fotboll-lighttränare för nyanlända och ser till att en stor värld landar på den lilla orten.

Tidigare demokratipristagare

Sidan uppdaterad: 2016-06-13 17.20
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Demokratipristagare

Monica Jacobsson, Kommunfullmäktiges ordförande tillsammans med årets demokratipristagare Amelie Jakobsson och Nanna Jan-Ers