Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Årets kulturpris och stipendiater

Sandvikens Symfoniorkester tilldelas 2016 års kulturpris. Årets stipendiater är Tony Wrethling, Christian Andrén, Karin Bäckström & Jon Perman [krig], Madeleine Bäck och Per-Arne Johansson.

Kultur och Fritidsnämnden delar årligen ut kulturstipendier och kulturpris till personer eller organisationer för förtjänstfulla insatser för Sandvikens kultur- och fritidsliv. Pristagaren erhåller 25 000 kronor medan stipendierna uppgår till 6000 kronor.

Kulturpris

Sandvikens Symfoniorkester är en vital 82-åring som spelat med Sveriges stora solister, som Elisabeth Söderström, Per Grundén, Håkan Hagegård, Käbi Laretei med många flera. Årets pristagare har inte heller varit främmande för att sätta upp föreställningar med modern musik och anlita våra främsta moderna artister som solister som tex Tomas Ledin, Lill Lindfors ,Peter Jöback och Tommy Körberg.

Årets pristagare har deltagit i ett antal musikaluppsättningar som Chess och West side story, och alltid varit öppen för att söka nya sammanhang, som att vara med att hylla Pink Floyds originelle originalmedlem Syd Barrett i hans hemstad Cambridge.

Med det breda utbudet av musik har pristagaren skapat en plats, inte bara, i många sandvikenhjärtan utan en plats i den svenska musikvärlden.

Stipendier

Kultur- och Fritidsnämndens stipendier utdelas för förtjänstfulla insatser inom de områden för vilka kultur- och fritidsnämnden ansvarar och då främst inom barn- och ungdomsverksamhet, idrott och kultur. Årets pristagare är:

Tony Wrethling – folkmusik

Karin Bäckström och Jon Perman [krig] – konst

Christian Andrén – film och teater

Madeleine Bäck - litteratur

Per-Arne Johansson – föreningsliv

Kulturpris och stipendier delas ut i anslutning till den traditionsenliga prismiddagen på Gamla Herrgården, Högbo Bruk fredag 18 november.

Sidan uppdaterad: 2016-11-03 13.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Naturbild