Åsa Forsman vinnare i blomsterfontän- tävlingen!

Åsa Forsman blev årets vinnare av tävlingen ”Designa blomsterfontänen i Jansasparken 2020” Till sommaren kommer designen som Åsa kallar för ”Sommarkväll” att pryda parkens fontän. Temat för designen är sol, himmel, sjö i milda, mjuka färger och ska ge os kopplingar till långa lediga kvällar vid Storsjön.

Temat för designen är sol, himmel, sjö i milda, mjuka färger och ska ge os kopplingar till långa lediga kvällar vid Storsjön. Åsa bor i Kungsgården och har stort intresse för trädgård och konst.

Till vardags jobbar Åsa på kyrkogården och det var när de satt med planeringen för kommande sommar planteringar som hon såg tävlingen om att designa blomsterfontänen i Jansasparken.

Vill du berätta lite om ditt tema "Sommarkväll"?

Jag har alltid varit förtjust i färgerna som årets blomsterfontän kommer att prydas i. För att kunna färdigställa skissen och få fram både det kalla och varma så tog jag fram en inspirationsbild som jag sedan arbetade utifrån, berättar Åsa.

Vilken känsla vill att den som tittar på blomsterfontänen ska känna?

Känslan jag vill att betraktaren ska uppnå är lugn och ro, svarar Åsa.

Invigning under Sandvikendagarna

Invigningen av blomsterfontänen i Jansasparken kommer att ske 12-13 juni i samband med Sandvikendagarna 2020.

Om tävlingen

Tävlingen som har genomförts årligen sedan 2016 är en designtävling. Tanken är att tävlingen ska fungera som en förlängning av den medborgardialog som resulterade i 1600 idéer och önskemål från Sandvikenbor om hur centrum ska plussas. Tävlingen är ett sätt att låta medborgarna fortsättningsvis ges möjlighet att formge Sandvikens centrum.

Läs mer om och se bilder på tidigare års blomsterfontäner

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Åsa Forsman, vinnare blomsterfontänen 2020
Blomsterfontänen 2020

Blomsorter på ritningen är: 1a) Uppstammad Verbena "Sunrise". 1b) Verbena "Sunrise". 2) Heliotrop. 3) Dhalia "Pablo". 4) Nemesia. 5) Tagetes "Strawberry". 6) Husarknapp.

Text