Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00

Barn och personal på plats i Bullerbyn

Fler och nya förskolelokaler har varit efterlängtade av många Storviksbor. Den 7 januari flyttade barn och personal in i den nybyggda delen av Bullerbyns förskola. Den gamla delen kommer att rustas under 2019.

Totalt går cirka 90 barn på Bullerbyns förskola. Lokalerna invigdes den 6 februari med Öppet Hus. Det var ett stort intresse med 175 besökare.

Alla är nöjda, det är stort och fint. Mycket ljus i lokalerna och bra ljudisolering så att det blir en bra miljö för både personal och barn att vistas i. Fina färger på väggar och möbler och egen matlagning och jättegod mat, berättar Lena Falk, förskolechef på Bullerbyns förskolor.

Framtidens förskola genom unik byggnad

Den unika byggnaden utgör en framtidens förskola där alla människors lika värde symboliseras av regnbågens alla färger genom huset och matematik införs genom fönster i olika geometriska former.

Regnbågen har flera symbolvärden och är också en symbol och ett naturfenomen som skapas när ljus och vatten möts, vilket är ett område som förskolan arbetar med.

Hållbar utveckling i fokus

Digitalisering och hållbar utveckling med ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv, genomsyrar förskolans arbete och det gestaltas på olika sätt i den nya utbyggnaden. Solceller som en alternativ energikälla finns för att visa barnen ett hållbart alternativ för att ta vara på naturens krafter. Även materialvalen är hållbara över tid.

Både nybyggnad och rust

Projektet har kostat 51 miljoner kronor. Nybyggnationen började under hösten 2017 och var helt klar vintern 2018. I januari 2019 flyttade barnen från den gamla delen över till de nya lokalerna. Under våren 2019 kommer rust att påbörjas av den gamla delen av Bullerbyn.

Sidan uppdaterad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Barn som målar