Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Besök en levande vikingagård i Årsunda

Årsjögård i Årsunda är ett levande arkeologiskt friluftsmuseum. Under några veckor i juli är gården befolkad av vikingar som berättar om sitt liv på gården. Välkommen att besöka dem!

Årsunda Viking har öppet för besökare fyra veckor i juli-augusti. Onsdagar-söndagar kl. 11-16 vecka 28-29 med levande vikingagård och måndagar-fredagar kl 12-15 vecka 30-31 med guidade turer och vissa uppvisningar.

Levande vikingagård

12-16 juli och 19-23 juli mellan kl. 11-16 får ni träffa vikingar på Årsjögård som visar er runt och berättar om sitt liv på gården.

Det kommer varje dag kl 12, 13, 14 och 15 att hållas olika former av uppvisningar som varierar från dag till dag. Dessa kan vara sagoberättande, lekar och kamper, berättelser om resor och lyxvaror, eldslagning med flinta, fnöske och eldstål, lekar eller uppvisning av olika kläder och dräkter.

Varje dag finns också försäljning av enklare mat vid kokhuset, visning av jaktstigen och järnframställningsplatsen samt möjligheten att prova på bågskytte. Där finns också en butik med souvenirer.

Se information om aktiviteter, entrépriser med mera på Årsunda vikings webbplats.

Mer information

www.arsundaviking.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Långhuset i vikingabyn i Årsunda

Långhuset i Årsunda Vikingaby. Foto: Årsunda Viking