Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Bessemergymnasiet arbetar för mod och civilkurage

Bessemergymnasiet arbetar för empati, mod och civilkurage genom att medverka i kubmetoden.

Raoul Gustaf Wallenberg var en svensk diplomat som visade stort civilkurage och är känd för sina framgångsrika insatser för att ha räddat omkring hundratusen judar från naziockuperade Ungern under förintelsetiden. Wallenberg fängslades 1945 av sovjetiska myndigheter i Ungern och ska enligt en rysk rapport ha avlidit 1947 – exakt hur och när han avlidit är än idag oklart.

Kubmetoden består av 30 svarta kuber av stål som representerar de 30 artiklar för FN:s mänskliga rättigheter. Dessa kuber skickas runt till utvalda skolor i Sverige och utomlands. Metodens avsikt äratt arbeta strategiskt för skolornas arbete för demokrati- och värdegrundsfrågor där elever ochlärare uppmuntras att göra skillnad.

Här i Sandviken har vi fått äran att vara värd för en kub. Bessemergymnasiets samhällsvetarprogram arbetar med kuben med syftet att verka för empati, mod och civilkurage. Kuben som Bessemergymnasiet har står för rätten till utbildning. Den kommer att inredas och fyllas med text, bild och musik som eleverna själva skapar. Dessa kommer sedan att visas upp för allmänheten 17-18 augusti. Projektet går i mål i Kungsträdgården i form av en utställning med alla 30 kuber under 1-3 september, representanter från Bessemergymnasiet kommer att vara på plats och visa upp arbetet.

Läs mer om kubprojektet här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2017-06-09 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Kub nummer 26 på knutentorget i Sandviken.