Bra betyg till vår vuxenutbildning från Skolinspektionen

Sandvikens kommun har en välfungerande vuxenutbildning. Det visar en tillsyn som Skolinspektionen genomfört.

Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Sandvikens kommun under hösten 2019. Skolinspektionens tillsyn visar inget annat än att Sandvikens kommun har en välfungerande vuxenutbildning inom de områden som granskats.
De områden som har granskats är förutsättningar för vuxenutbildningen samt styrning och utveckling av utbildningen.

Vi är jätteglada för Skolinspektionens besked. Omdömet ör ju ett kvitto på att vårt kvalitetsarbete är lyckat. Elev- och medarbetarundersökningar bekräftar också bilden av en bra och uppskattad skola och arbetsplats, något som inte är möjligt utan våra duktiga medarbetare, säger Mats Berglund, chef för vuxenutbildningen.

Överstiger riksnivån

Vuxenutbildningen har vuxit kraftigt under de senaste åren. 2015 fanns det 471 heltidsstudieplatser. 2019 var antalet 1095, det vill säga mer än en fördubbling av antalet platser.

Andelen godkända betyg inom vuxenutbildningen uppgår till 90,1% vilket överstiger riksnivån.
Enligt en undersökning som görs vid avslutade kurser är 95,5% nöjda med sin tid hos vuxenutbildningen.

Skolinspektionen granskar regelbundet all skolverksamhet i hela landet, för att se att den följer de lagar, regler och läroplaner som finns för verksamheten.
Den regelbundna tillsynen fokuserar på några områden som är viktiga för att alla barn och elever ska få en god utbildning i trygg miljö.

Här kan du läsa mer om vuxenutbildningen och vilka kurser och yrkesutbildningar som erbjuds Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Elev vid dator

Sandvikens Kommun har en välfungerande vuxenutbildning. Det visar en tillsyn som Skolinspektionen genomfört.