Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Centrum tillgängligt för alla

Ett plus med nya Sandvikens centrum är att det kommer bli mer tillgängligt. Det kommer att finnas ledstråk för synskadade och gatunivån kommer att höjas så att den blir i jämnhöjd med de flesta butikernas ingångar. Även Jansasparken och Drottningen blir tillgängliga för alla. 

All marksten i Sandvikens plussade centrum kommer att vara helt platt och bekväm att ta sig fram på. Den gamla kullerstenen ska bort och kommer inte tillbaka.

Ledstråk för synskadade

Ledstråk för synskadade kommer att finnas längs gågatorna. Markstenen längs stråken skiljer sig från den övriga markstenen och är räfflad i mitten. Stråken kommer också att vara uppvärmda så att de blir snö- och isfria vintertid.

Mer tillgängliga ingångar till butiker

I dagsläget har många av butikernas ingångar ett eller flera trappsteg, vilket försvårar för den som kommer i rullstol. Gatunivån kommer att höjas så att den stora merparten av butikerna kommer att få tillgängliga ingångar. Det är dock inte möjligt att helt tillgänglighetsanpassa samtliga ingångar eftersom ett fåtal butiker har trappsteg innanför fastigheten.

En Jansaspark för alla

Den förnyade Jansasparken har fler ingångar in i parken än tidigare. Gångstråken fungerar utmärkt att ta sig fram på även för den som sitter i rullstol. Och självklart finns en ramp upp på trädäcket där man kan uppträda, mellan Kulturcentrum och parken.

Drottningen tillgänglig

Den gamla baptistkyrkan som blir restaurangen The Church har gjorts tillgänglig för alla. En hiss förflyttar gäster mellan våningsplanen och det finns flera handikapptoaletter.

Läs mer om Plussa centrum-projektet.

Sidan uppdaterad: 2016-03-17 09.39
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Översikt Krysset

Ledstårk för synskadade gör centrum mer tillgängligt.