Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Conny – anläggare i Jansasparken som plussar centrum

Conny Salenius är snickare i grunden, men arbetar sedan 15 år som anläggare. Just nu bilar han för det västra gångstråket i Jansasparken. Som sandvikenbo tycker han att det är roligt att få vara med och ge centrum ett lyft.

Tillsammans Plussar vi centrum. Under hösten 2014 fick kommunen mer än 1600 idéer och önskemål från sandvikenbor om hur centrum ska Plussas. Conny är en av dom som bidrar med sitt arbete och sin kunskap.

Läs mer om arbetet med att Plussa centrum.

Intervju gjord 23/9 2015
Conny är 48 år och bor i Stensätra. Han arbetar som anläggare sedan drygt 15 år och gör allt mellan rörläggning och stensättning. Han trivs med sitt arbete eftersom det är så fritt. Det ger mycket variation och det är olika moment att tänka på hela tiden.

Conny spenderar ganska mycket tid i centrum via jobbet, men på fritiden blir det mest Göransson arena där sonen spelar bandy.

Vad arbetar du med just nu?

Nu gräver vi ut för plattor. Först blir det skelettjord, sen bärlager, sen duk och till sist plattor. Vi ska också koppla ihop ledningar med fördröjningsmagasinen för regnvatten som finns under parken.

Vad tycker du om Sandviken?

Jag är uppvuxen här och trivs bra i Sandviken. Jag bodde i Stockholm via jobbet under några år när jag var yngre, men det var bara stress. Det är skönt att vara hemma.

Hur känns det att vara med och
plussa Sandvikens centrum?

Det är roligt att det händer nåt i Sandviken, att det blir ett ansiktslyft och folk kommer ut mer. Det är på tiden, det är länge sen vi gjorde nåt i Sandviken.

Vad ser du mest fram emot med nya centrum när det är klart?

Det ska bli roligt att se Jansasparken när den är klar. Det blir nog mer liv och rörelse här, mer folk ute och mer som händer. Det saknar jag lite i dagsläget.

Sidan uppdaterad: 2015-09-25 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Conny Salenius