Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Curling VM Damer 2023 18‑26 mars

Vi är stolt värdkommun för världsmästerskapet i curling för damer på Göransson Arena. Evenemanget pågår under åtta tävlingsdagar och kommer att ses av cirka 25 miljoner TV-tittare runt om i världen.

13 nationer deltar i VM. Det är Kanada, Danmark, Tyskland, Italien, Japan, Korea, Nya Zealand, Norge, Skottland, Sverige, Schweiz, Turkiet och USA. Alla möter alla i en grundserie som avslutas med semifinaler, final och bronsmatch. Lag Hasselborg tävlar för Sverige.

På plats på Göransson Arena finns också en evenemangsdel med scen och scenprogram, restaurang, prova på Curling-banor och andra aktiviteter.

Se matchschema, läs mer och köp biljetter här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stolt värdkommun

För att visa vår stolthet har Sandviken smyckats med skyltar, beachflaggor och flaggspel i Krysset i Sandvikens centrum. Många butiker och restauranger har pyntat sina lokaler med affischer och annat. Besök gärna centrum och känn VM-känslan du också!

Alla våra 1 300 mellanstadieelever upplever Curling VM på arenan

10-12 åringar från alla våra skolor kommer få se på match, prova, testa, känna och uppleva Curling-VM på hemmaplan i Göransson Arena under förmiddagarna 20-24 mars.

VM dansen är en av aktiviteterna och alla elever kommer få lära sig koreografin till VM-låten One of a Kind Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dansa gärna du också och dela med dig via hashtagen #curlingvibes.

Fler som upplever Curling VM

Andra kommunala verksamheter som kommer att uppleva curling-matcher på plats är elever och pedagoger på Grundsärskolan, Gymnasiesärskolan och Träningsskolan. Även Zatelliten, ungdomsboende och omsorgstagare i daglig verksamhet på Galaxen och Tallhöjden.

Kul fakta om TV-sändningarna

  • Cirka 25 miljoner från hela världen kommer att se evenemanget på TV. Sändningar sker i stora delar av Nordamerika, Asien och Europa.
  • I Sverige direktsänds curlingmatcherna på SVT, så om du går på match blir du kanske med på TV.
  • Cirka 100 personer jobbar med tekniken och 14 kameror sänder. På alla tv-bolag kommer det att visas 1731 timmar TV-sändning.
  • När Discovery sände OS under 2022 var curling sporten med flest tittare.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Lag Hasselborg tävlar för Sverige i Curling VM Damer 2023.

Lag Hasselborg tävlar för Sverige i Curling VM Damer 2023.