Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Del av Gävlevägen stängs av för biltrafik

Med start tisdag 30 okt startar vägarbeten för säkrare trafikflöden. En del av Gävlevägen kommer att stängas av under cirka två veckor. Det gäller sträckan mellan korsningarna Stallgatan (vid Volvo) och Sveavägen (vid Sandviken Energi).

Sträckan kommer att vara avstängd under cirka 2 veckor och vägarbetena kommer att pågå under cirka 4 veckor. Du som kör bil kan åka en omväg via Stallgatan och Förrådsgatan under den tid som vägen är avstängd. Välj gärna en helt annan väg för att undvika köer.

Karta som visar omledning av trafik på Gävlevägen.

Tillfällig vägvisning. Klicka på bilden för att förstora den.

Tillfälliga ändringar för busslinje 13 och 47

Hållplats Bessemergymnasiet trafikeras inte under den tid som denna sträcka av Gävlevägen är avstängd. Tillfällig körväg för linje 13 blir över Förrådsgatan. Resenärer med linje 13 hänvisas till Skogsfruvägen.

Skolturer på linje 47 startar och slutar på Promenaden istället för på Bessemergymnasiet. Resenärer med linje 47 hänvisas till Promenaden.

Tillfällig refug ska bli permanent

Under hösten 2017 placerades tillfälliga refuger kring korsningen Gävlevägen/Stallgatan, vilket har underlättat trafiksituationen. Det var länge svårt för bilister att svänga ut från Stallgatan mot Gävlevägen på grund av mycket trafik. Nu ska dessa tillfälliga refuger bytas ut mot permanenta.

Vägavstängning även på del av Hyttgatan

Samtidigt sker det en vägavstängning i det östra körfältet på Hyttgatan från korsningen Hyttgatan/Baldersgatan, utanför Dalbacken 21 (Intersport). Det kommer att vara möjligt för bilister att svänga in mot Hyttgatan från Gävlevägen, men inte att köra ut. Denna avstängning börjar torsdag 25 oktober och pågår till vecka 46.

Denna vägavstängning beror på fjärrvärmearbeten som pågått sedan vecka 35 på Baldersgatan.

Kartvy över tillfällig vägvisning via Odengatan-Storgatan.

Tillfällig vägvisning. Klicka på bilden för att förstora den.

Sidan uppdaterad: 2018-10-26 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Avstängd väg