Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Dialog – en viktig del i arbetet med att förnya centrum

Vi plussar centrum med målet att skapa mötesplatser och göra centrum till ett ställe där sandvikenborna vill vistas och spendera tid. Dialogen vi för med butiks- och fastighetsägare är både viktig och bra i det arbetet.

Under februari har kommunikatör och projektledare gått runt och pratat med samtliga butiker och verksamheter längs gågatorna och informerat om en preliminär tidplan för arbetet.

Vi försöker ha en dialog med butikerna och då betyder det att vi lyssnar och tar till oss av allas synpunkter innan vi fattar beslut. Såväl positivt som negativt innan vi går ut och stämmer av ett mer färdigt förslag, säger kommundirektör Ann-Katrin Sundelius.

Nu när alla synpunkter har samlats in kommer vi att se vilka förändringar och anpassningar i tidplan eller åtgärder som kan göras – och vilka konsekvenser dessa ändringar får.

Nytt både under och ovan jord

Arbetet med att Plussa Sandvikens centrum är omfattande och innebär att vi renoverar gågatorna både under och ovan jord. Under gatorna byter vi ledningar för vatten, avlopp, fiber, el och fjärrvärme. Speciellt fjärrvärmeledningarna är gamla och behöver bytas ut. Samtidigt passar vi på och förnyar övriga ledningar samt allt ovanpå gatorna från papperskorgar till cykelställ, växter, bänkar, beläggning och belysning.

I arbetet med att plussa centrum ingår även förnyelsen av Jansasparken, skapandet av den nya Drottningtorget samt renovering av Drottningen, den gamla baptistkyrkan som är den äldsta byggnaden i centrum och som snart ska bli restaurang.

Läs mer om Plussa centrum.

Plussa centrum med dina idéer

Du har fortfarande möjlighet att plussa centrum med dina idéer.

Tipsa oss genom att fylla i formuläret.

Sidan uppdaterad: 2016-02-26 08.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Naturbild