Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Elever på Sätra skola vinner knäcketävling

Sätra skola är en av fem skolor i Sverige som vinner en omstylad knäckebrödsstation till sin skola. Det var elever i skolans matråd som skickade in ett tävlingsbidrag för skolans räkning.

Isak, Ella, Ida, Casper, Albin, Jacob, Vera, August och Amy går i klasser på låg- och mellanstadiet (1-6) och är med i matrådet på Sätra skola.

Idag anlände priset från Wasa knäckebröd som anordnade tävlingen.

Vi har ett mycket bra matråd och samarbete mellan köket och eleverna på Sätra skola, säger Ulla-Britta Sandström, lärare på Sätra skola.

Elever har inflytande på skolmaten

Skolmaten har utvecklats enormt under de senaste 10 åren. Vi har gått från att servera hel- och halvfabrikat i matsalar till tillagad och näringsrik mat i skolrestauranger, säger enhetschef Hanna Bång på Servicekontoret.

Vi har tillsammans med representanter från varje klass ett matråd på alla skolor i kommunen. Matrådet träffas en till två gånger per termin och pratar mat, matsalsmiljö och service, berättar Hanna. 

Kul att vinna ett pris, säger Ture, klass 5 på Sätra skola. Ture har varit med i matrådet under hela terminen och tycker det är kul att kunna vara med.

Vi hittade på ett bra rim tillsammans som vi vann med, jätte kul och vilken fin brödstation vi fick, säger Ella i klass 6.

Det vinnande tävlingsbidraget

Knäcke räcker hela dagen och är jätte bra för magen.
Smakar gott men lite torrt,
men en klick med margarin så börjar vi dagen med ett flin.
Knaper hörs i varje vrå när vi tuggar,
då passar det bra när vi sen går och pluggar.
Nu vill vi gärna kalasa med en brödstation från Wasa.

Miljötänk allt viktigare

Enligt politiskt beslut har Sandvikens kommun ett mål på att ha 30 % ekologiska livsmedel och även att öka antalet lokala leverantörer. Nu pågår arbetet med att bygga ett nytt centralkök med anslutande distributionscentral på Tunaområdet. Det nya centralköket kommer att leverera mat till kommunens mottagningskök på skolor, förskolor och omsorgsboenden.

Sidan uppdaterad: 2017-09-20 15.57
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Matrådet på Sätra skola, Övre raden från vänster: Ella årskurs 6, Isak årskurs 6 och Ture årskurs 5.
Från vänster Linnea årskurs 5, Wilma årskurs 2, Freja årskurs 2.

Övre raden från vänster: Ella åk 6, Isak åk 6, Ture åk 5. Nedre raden från vänster: Linnea åk 5, Wilma åk 2, Freja åk 2.