Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Elias Lang vinner fint musikpris

Elias Lang, före detta elev på Kulturskolan och Bessemerskolans musikprogram vinner fint musikpris för musikalen Pointed Tongues!

Pris för bästa ungdomsinitiativ

Elias Lang är en av pristagarna av Framtidens musikpris 2016 och vinner priset för bästa ungdomsinitiativ för musikalen Pointed Tongues.
Handlingen i musikalen byggs upp kring HBTQ-frågor och är spelad av nuvarande och före detta elever på Bessemerskolans musikprogram. Elias själv har skrivit och komponerat musik, skrivit text och satt samman ensemble för musikalen. Pointed Tongues visades för andra året i år på Kulturcentrum i Sandviken för skolor och allmänhet och har blivit mycket uppskattad. Elias har dessutom varit ute i högstadieskolorna runt om i kommunen och pratat om sin musikal och om HBTQ-frågor.

Framtidens musikpris arrangeras av Riksförbundet Unga Musikanter tillsammans med flera av musikbranschens ledande organisationer så som Kulturskolerådet, Swedish Music Hall of Fame, Stim med flera, och det var ett enhälligt beslut att Elias skulle få priset.

Ur motiveringen:

"Gärningen äger än större aktualitet och betydelse då handlingen byggs upp runt HBTQ-frågor. Med en stor förmåga att ta till vara på musikens inneboende kraft har Elias Lang tagit ett initiativ som skänker respekt och glädje".

Prisutdelningen sker 23 augusti på Scenkonstmuseet i Stockholm.

Ett stort grattis Elias!

Här kan du läsa mer om Framtidens musikpris 2016länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2016-05-26 13.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Naturbild