Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Engagerad personal skapar livsglädje på Lillviksgården

Mycket händer på Lillviksgården i Storvik. Tack vare engagerad personal finns en årlig hälsodag, ett sparum, pubkvällar och caféet Sockerkringlan. Här finns också en julmarknad där alla seniorer i Storvik är välkomna. Personalen satsar också mycket på aktiviteter i vardagen.

På Lillviksgården finns äldreboende inklusive möjlighet till parboende, korttidsboende, seniorboende, hemtjänst och öppen verksamhet. Idag bor 68 personer på gården.
Idag var det dags för en annorlunda aktivitet när Hasse Persson kom på besök med sitt populära program Sök och Finn.

Det känns roligt att vårt arbete uppmärksammas, det här är ju ett engagemang från omsorgspersonalen. De är de som möjliggör och samarbetar för en bra vardag för alla som bor här, säger May-Lise Nymo, enhetschef på Lillviksgården.

Lyssna på när Sök och Finn besöker Lillviksgårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hälsodag och spa

Ett rum i källaren har gjorts om till ett trivsamt sparum. Där finns möjlighet till fotbad, massage i olika former, få håret rullat, värmande vetekuddar och avslappnande musik.

Det är uppskattat, redan första dagen var det många som bokade in sig på aktiviteter, säger May-Lise.

På Lillviksgården har man också en årlig hälsodag. Frågesport, massage, värmekudde, frukter, smoothies och juicer finns med på programmet.

Pub-kvällar och café

En pub-kväll anordnas två gånger om året och caféet Sockerkringlan har öppet varannan onsdag, ofta med musikunderhållning.

Julmarknad 5 dec

För tredje året i rad anordnar Lillviksgården en julmarknad där alla seniorer i Storvik är välkomna. Julmarknaden äger rum den 5 december kl 11-15.

Vi julpyntar och personalen gör julgodis på gammeldags sätt. Det finns ett godishjul och en tomte kommer med paket, berättar May-Lise.

Aktiviteter i vardagen

Vi arbetar mycket för att förgylla vardagen i varje möte med våra boende. Vid måltider dukar vi bordet fint och skapar en lugn atmosfär. Vi jobbar mycket digitalt med plattor och har en tv med bland annat SVT Play så att våra boende kan se gamla filmer. Varje måndag finns en läscirkel då vi har högläsning av böcker valda av dem som deltar, säger May-Lise.

Träffpunkten öppen för alla

Träffpunkten på Lillviksgatan 14 är öppen måndag-fredag mellan 09.00-15.00. Det är en öppen verksamhet som alla är välkomna till.

Läs mer om träffpunkter

Läs mer om Lillviksgården

Sidan uppdaterad: 2018-11-09 13.25
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Personal på Lillviksgården i Storvik

46 personer är anställda på Lillviksgården. Bilden visar sex av de engagerade medarbetarna.

Sparummet på Lillviksgården

Det mysiga sparummet på Lillviksgården.