Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Enig kommunstyrelse mot gruvetablering vid Storsjön

Olämpligt med riskfylld verksamhet intill den på många sätt mycket värdefulla Storsjön. Det är motiveringen till att våra ledande politiker i Sandviken tar ställning mot en eventuell etablering av gruva vid Vindfall K2.

Gruvbolaget Svenska Bergsbruk AB har ansökt om att starta gruvdrift i området kring Storsjön. För närvarande ligger ärendet på samråd hos Länsstyrelsen i Gävleborg.

Gävle och Sandviken eniga

I Gävles samhällsbyggnadsnämnds protokoll finns deras ställningstagande, med tillägget Samhällsbyggnad Gävle ser mycket kritiskt på en eventuell etablering med tanke på de konsekvenser det skulle orsaka. Platsen är olämplig.

Rejn Karlgren, kommunalråd (Mp), berättar att Sandvikens ställningstagande mot gruvetableringen kommer från en enig kommunstyrelse. Yttrandet lyder:

Kommunstyrelsen i Sandviken ställer sig bakom Gävle kommuns ställningstagande mot en eventuell etablering av gruva med placering vid Vindfall k2. Kommunstyrelsen understryker också olämpligheten av sådan riskfylld verksamhet intill viktiga ekologiska och rekreationsmässiga värden som Storsjön.

Läs mer om ärendet på Bergsstatens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2017-05-31 15.38
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Sjö med stenar vid strandkanten