Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Espresso House etablerar sig i Sandviken

Under våren 2019 öppnar Espresso House en coffee shop i Krysset i Sandvikens centrum. Etableringen innebär ytterligare en mötesplats mitt i centrum.

Fastighetsbolaget Barberaren 6 hyr ut före detta Önskas gamla lokal till Espresso House som därmed blir kedjans första coffee shop i staden. Inflyttning är planerad till våren 2019.

Det blir ett bra komplement till utbudet i Sandviken och kommer att göra centrum mer levande, säger Curt Bergström, från fastighetsbolaget Barberaren 6.

Vi har haft ögonen på Sandviken sedan en tid tillbaka och tog chansen när bästa läget på Hyttgatan dök upp. Vi är mycket glada över det goda samarbetet med fastighetsägaren och ser nu fram emot att öppna en coffee shop i världsklass, säger Elin Stopner, etablerare på Espresso House.

Modern mötesplats mitt i centrum

Etableringen innebär ännu en mötesplats i centrum. Läget är speciellt passande med närhet till både Gallerian och Sandvikens nya biograf.

Det känns riktigt bra att kunna erbjuda Espresso House lokaler mitt i Sandvikens centrum, vi har tillsammans med dem och kommunens näringslivskontor tagit fram en lösning för att skapa en modern mötesplats, säger Curt.

Vi är väldigt glada över detta, både att Espresso House väljer att etablera sig i Sandviken och för de arbetstillfällen det innebär för våra invånare, säger Elisabeth Hansson, näringslivschef på Sandvikens Kommun.

8-10 nya arbetstillfällen

Espresso House etablerade sin första enhet i Lund 1996 och är idag Nordens största coffee shop-varumärke med över 450 enheter fördelade på fem länder; Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland. Etableringen i Sandviken kommer innebära cirka 8-10 nya arbetstillfällen med varierande behov, såväl heltid som deltid.

Sidan publicerad: 2018-12-07 13.14
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

En kaffekopp på Espresso House.