Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Estländsk delegation på studiebesök i Sandviken

Under tisdagen den 16 juni träffade delegationen representanter för näringslivet och Sandvikens kommun.

Besöket inleddes på Sandbacka Park där Ulrika Malmkvist och Pia Öström presenterade Science Park Sandbacka och de satsningar som görs för företagsetableringar. Stort intresse visades för arbetet med industriell IT som är ett av de fokus områden som Sandbacka bedriver. Företagarnas ordförande Ann-Louis Kleen berättade om Företagarföreningens aktiviteter. Det blev även en diskussion om höstens Företagarforum 1-3 oktober, som de Estländska gästerna gärna vill komma åter för att besöka. Sandvikens kommun presenterades av Anders Lundell, kommunledningskontoret. Den positiva befolkningsutvecklingen, it satsningar och det breda kulturutbudet inklusive kommunens aktiva sportklubbar lyftes fram.

På Sandvik SMTs huvudkontor, tog Peter Lehnbom, Country Manager Sandvik Sweden emot gruppen. En föreläsning och information om Sandviks historia och globala verksamhet avslutades med den fasta utställning som nyligen uppdaterats! Innan den avslutande lunchen visades Göransson Arena där Vd Fredrik Granting kunde berätta om den ansökan för att anordna Eurovision Song Contest på Göransson Arena i Maj nästa år. Ett exempel på kommunalt samarbete mellan Sandviken och Gävle, där Sandvikens kommun tar fasta på de unika fördelar och möjligheter som finns i vår region.

Utbyten mot kultur och näringsliv

Syftet var att utreda möjligheter till utbyten mellan kommunerna Sandviken och Gävle och den Estländska region Ida-Virumaa med städerna Narva och Sillamä. Främst är det olika näringslivs utbyten som gästerna söker men det talades även om kulturella utbyten mellan våra idrottsklubbar. En gemensam utmaning som identifierades är hur vi jobbar för Ungt Företagande, innovation och kompetensförsörjning. Landshövding Andres Noormägi var mycket nöjd med besöket och hälsade att han mycket gärna ser en delegation ifrån Sandviken och Gävle som gäster efter sommaren. Det finns mycket goda förutsättningar för gemensamma projekt inom EUs Central Baltic utlysningar säger herr Noormägi.

Sidan uppdaterad: 2015-06-18 10.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Estländsk delegation på studiebesök i Sandviken