Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Färdigt gångstråk öppnar upp centrum

Nu är det lättare att röra sig mellan Jansasparken och Drottningtorget. Ett modernt och tillgänglighetsanpassat gångstråk ersätter den tidigare glasgången, parkeringen och gräsmattan.

Rivningen av glasgången är en av flera satsningar för ett mer öppet och tillgängligt centrum. Förändringen gör att man upplever det som lättare att röra sig mellan Jansasparken och Drottningtorget.

Belysning för ökad trygghet

Det är viktigt att området ska upplevas som tryggt så vi satsar på stolpbelysning och samma fasadbelysning på stadshuset som det är på sidan mot Jerntorget, berättar Åsa Edsvik, fastighetsingenjör på Tekniska kontoret.

Utvecklingen av Sandvikens centrum

Arbetet med utvecklingen av Sandvikens centrum bygger på den starka vilja om ett centrum med mer liv och rörelse som medborgarna uttryckte vid framtagningen av kommunens ”Vision 2025”.

Flera steg har tagits och fler kommer att tas för att förverkliga medborgarnas önskan om ett levande centrum. De första stegen var bland annat Kulturskolans nya lokaler, utvecklingen av Kulturcentrum samt fokus på etableringsfrågor.

Byggstängsel snart helt borta i centrum

Vi har gjort många olika satsningar för ett attraktivt och levande centrum under de senaste åren, säger Erika Ågren, teknisk chef.

Byggstängsel i Sandvikens centrum har varit en vanlig syn sedan 2015:

  • Jansasparken förnyades, gågatorna renoverades och Drottningtorget skapades under 2015-2017
  • Skapande av gångstråket mellan Jansasparken och Drottningtorget har pågått under 2017-2018
  • Renovering och hyresgästanpassning av den nya biografen har pågått under 2017-2018
  • Renoveringen av Stadshuset började 2016 och pågår till våren 2019. Det kommer att finnas en del byggstängsel vid ingången på Smedsgatan till Stadshusets högdel under den tid renovering av Stadshuset pågår. Även byggstaketen kring Jerntorget kommer att vara kvar till våren 2019.

Sidan uppdaterad: 2018-10-19 07.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Gångstråket mellan Jansasparken och Drottningtorget.