Fler besöker evenemang i centrum

Sandvikendagarna, Stora Träffen och Halloweenfirande lockar ett växande antal besökare till Sandvikens stadskärna. Besöksräknare visar att till exempel Halloweenfirandet på två år har ökat kraftigt. Skyltsöndag 1 december är nästa evenemang på tur.

Under evenemang är inte handeln i fokus utan att människor får träffas, umgås och trivas i centrum. Det finns också mycket barnaktiviteter, vilket många besökare uppskattar.

Det är positivt att så många invånare besöker centrumaktiviteterna. De är viktiga för att ha en levande stadskärna där folk kan träffas, umgås och handla lokalt. Evenemang är den fysiska handelns trumfkort som är svår för e-handelsföretagen att kunna möta, säger Niklas Bergström, handelsutvecklare på Sandvikens Kommun.

I dagsläget är det Olle Tjern och Malin Gille som i samarbete med handlarna skapar evenemang i centrum.

Skyltsöndag 1 december nästa evenemang i centrum

Närmaste event är Skyltsöndagen den 1 december. Där har man tagit ett omtag och utlovar många nya roliga aktiviteter.

Nytt för i år: Instagram-vänlig ljusgran

Ett nytt inslag som jag tror att många besökare kommer uppskatta, är en julgran av ljusbollar som kommer att stå i centrum. Inspirationen kommer från julbelysningen i Stockholm där både turister och invånare gör inlägg på Instagram med belysta älgar, hjortar och granar i bakgrunden. Vi vill erbjuda något liknande i vår stadskärna, berättar Niklas.

Ljusgranen kommer att tändas under skyltsöndagen.

Liv och rörelse i centrum

I arbetet med kommunens ”Vision 2025” höjdes många röster från medborgare för mer liv och rörelse i centrum. Sedan visionen togs fram 2009 har kommunen genomfört många stora och små satsningar, varav ljusgranen är den senaste.

Läs också:

Sandvikens stadskärna växer mest i Sverige

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Besökare i Sandvikens centrum under skyltsöndagen 2018.