Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Folkbiblioteket satsar på studiemiljöer

Bokningsbart grupprum och en tyst studiemiljö, två punkter som stod högst upp på studenters önskelista om förbättrad studiemiljö på Folkbiblioteket. Nu står de färdiga och klara att användas.

Sandvikens folkbibliotek har under det senaste året arbetat med ett projekt kring vuxenstuderande och studiemiljöer på biblioteket som finansierats av Statens Kulturråd, en summa på 750 000 kronor.

Genom användarundersökningar har biblioteket förbättrat och utvecklat sina studiemiljöer. Arbetet har bland annat resulterat i ett bokningsbart grupprum och en tyst studiemiljö, två punkter som stod högst upp på studenternas önskelista.

Fredagen den 2 oktober var det invigning för de nya studierummen och nu står de äntligen färdiga och klara att användas.

Informationskampanj - "Vad vill du bli?"

Samtidigt som de nya studiemiljöerna har invigts, pågår informationskampanjen ”Vad vill du bli?” i samarbete med Sandvikenhus. Kampanjen riktar sig till boende i tre olika stadsdelar i Sandviken med hög arbetslöshet och låg utbildningsgrad.

Syftet med kampanjen är att informera om bibliotekets tjänster och service för studerande, men även att inspirera och väcka nyfikenhet för studier. I kampanjen medverkar personer som själva använder biblioteket som sin studieplats.

Vid sidan av läsfrämjande är folkbildning och lärande bibliotekets främsta uppdrag. Sandvikens kommun står inför stora utmaningar när det gäller arbetslöshet, låg utbildningsgrad och ofullständig skolgång. Satsningen på studiemiljöer är en del i vårt arbete för att uppmuntra Sandvikens medborgare att studera och nå sina drömmars mål.

Peter Hirseland, tidigare bibliotekschef

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Bild på ett av Folkbibliotekets nya studierum