Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Folkfest i centrum – Sandvikendagarna 15-16 juni

Årets sandvikendagar bjuder på scenprogram från 2 scener och över 60 utställande företag och föreningar som bjuder på olika aktiviteter längs gågatorna, allt från ponnyridning till grönsaksmarknad.

Kring Jansasparken finns också den 120 m långa italienska matmarknaden som tjuvstartade festivalen redan den 13 juni.

Evenemanget inviger Sandvikens nya centrum som nu har nyrenoverade gågator och torg och massvis med nya mötesplatser för invånare och besökare.

Det känns jättekul, intresset från lokala företag och föreningar är rekordstort. En viktig del av Sandvikendagarna är just att en stor del av innehållet skapas av våra lokala företag och organisationer. Vi vill lyfta centrum och allt som gör vår kommun attraktiv att leva och bo i, säger Anders Selgeryd, projektledare för Sandvikendagarna.

Program från två scener

På scenerna vid Jansasparken och stadshustrappan varvar lokala förmågor som reggaebandet Liondub från Gävle och Different Cups från Sandviken, med rikskända artister som Panetoz och Anna Sahlene.

Tårta till 1 000 personer

På lördag klockan 12 serverar Kultur och Fritidsförvaltningen tårta till de 1 000 första personerna på plats.

Vi firar att Sandviken blev utsedd till Årets Kulturkommun 2018 med ett ordentligt tårtkalas, säger Kenneth Johansson, Kultur- och fritidschef.

Lokal och internationell mat

Redan i onsdags tjuvstartade den 120 m långa ”Italian Village” årets Sandvikendagarna. Under helgen kommer besökare också att kunna handla delikatesser från Made In Högbo, kyckling från Ockelbo och grönsaker och annat i det orientaliska marknadstältet.

Mer information om scenprogram, aktiviteter och medverkande

Sidan uppdaterad: 2018-06-12 13.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Sandvikendagarna 2018