Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Föreningen SGA förhandstittar på Jernvallens nya arena

Förväntningarna är stora på den nya multiarenan som under det senaste året växt upp på Jernvallenområdet i Sandviken. Följ med Sandvikens Gymnastikföreningar SGA, som får en tjuvtitt på lokalerna som blir färdiga om ungefär ett år.

Det känns ofattbart att det här händer, vi har väntat så länge på en ny hall, säger Rebecka Arnemark, gymnast i SGA.

Jernvallen multiarena består av en avdelning för gymnastik med idrottshall, två större rum för fristående gymnastik- och gruppträning och ett mindre gym för kroppsviktträning. På det även en sport- och evenemangsarena med 1200 sittplatser och två idrottshallar för bland annat bollsporter och skolidrott. Hela byggnaden beräknas stå klar sommaren 2024.

Bättre förutsättningar för träning och tävling

För SGA kommer de nya lokalerna att ge bättre förutsättningar för träning och tävling än förut, menar föreningen. När de tre representanterna kommer in i sin del av arenan slås de av skalan på bygget.

Vi har sett ritningar och 3D-filmer, men först nu får man en känsla för hur stort och bra det här kommer att bli, säger Lars Lundgren, ordförande SGA.

Jernvallens idrottsområde är på god väg till att bli en ännu bättre samlingsplats för idrott och evenemang, glädje och gemenskap.

Stärker klubbkänslan och gemenskapen

Multiarenan som byggs består av sammanlagt fyra nya idrottshallar under samma tak och byggs ihop med den äldre byggnaden som kallas A-hallen. I multiarenan kommer det också att finnas utrymmen för kulturevenemang, som konserter och andra uppträdanden.

Tillsammans med den väletablerade Göransson Arena som ligger alldeles intill skapas unika möjligheter på Jernvallenområdet. Den nya multiarenan som nu byggs har en yta lika stor som Göransson Arena.

För SGA betyder hallbygget mer än bara nya lokaler och utrymmen.

Det här kommer att stärka klubbkänslan och gemenskapen. Tidigare har vi varit utspridda, nu får vi allt under samma tak, säger Hannah Olsson, vice ordförande SGA.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se