Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Forum för Communityart och fred

18 och 19 maj är det dags för Forum för Communityart och fred på Kulturcentrum. Det blir två dagar som bjuder på samtal, seminarier, debatter, föreställningar, utställningar och workshops.

För tredje året i rad står Foajé X värd för Forum för communityart och fred och i år är temat "Möten vid gränsen". Forumet är unikt i sitt slag genom att det samlar de aktörer som arbetar i gränslandet mellan konst, pedagogik och politik. Under två dagar varvas samtal, seminarier och debatter med föreställningar, utställningar och workshops. Programmet riktar sig både till branschens professionella och till en intresserad allmänhet.

Vi som bjuder in till ”Forum för communityart och fred” har vår grund i den community-baserade konsten och i fredspedagogiken. En gång om året vill vi mötas och bjuda in människor från olika delar av samhället för att tillsammans inspireras och samtala om hur vi kan använda våra krafter och skapa ett bättre samhälle. Vi vill titta på konstens och pedagogikens roll och möjligheter i detta arbete.

Reine Lööf, projektledare för Foajé X

Ur programmet 18 - 19 maj:

  • Stina Oscarsson - Stina Oscarsson är tidigare chef för Orionteatern och Sveriges Radio Drama. Stina har ett stort engagemang i samhälls- och kulturfrågor samt vilket bland annat yttrar sig i krönikor i svensk dagspress samt i hennes arbete som regissör. Nyss utkommen med boken ”Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig?”. Det är också med utgångspunkt av denna som vi kommer se och höra henne på Forumet.

  • Livet Bitch - (Bilden) gör teater om Södertäljes unga tjejers/kvinnors liv och villkor - på deras villkor! Projektet utgår från bostadsområdena Hovsjö, Fornhöjden, Ronna och Södertälje Centrum. Det uppsökande teaterarbetet på fritidsgårdar och skolor utgör basen i projektet som sen resulterar i teaterföreställningar som spelas på olika platser och scener i Södertälje. Livet bitch! är också en kulturell och konstnärlig plattform baserat på samverkan och delaktighet, och som ska verka för att ge unga tjejer/kvinnor möjligheten att ta kulturella initiativ och ta mer plats i det offentliga rummet och staden.

  • Kerstin Bergeå - Fredsarbetare. Kerstin har arbetat i över tio år med fredsarbete i både Sverige och internationellt. Hon har utbildat över hundra ickevåldsutbildare och startat kurser i kreativ aktivism och även folkhögskoleutbildningen Fred, ickevåld och ledarskap på Härnösands folkhögskola

I länken nedan hittar du mer information och hela programmet för forumet:

Forum för Communityart och fred

Sidan uppdaterad: 2018-05-15 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Tjejer från Livet Bitch