Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Görild utsedd till Årets handledare i regionen

Görild Wikhaug Johansson har av Vård och Omsorgscollege Gävleborg utsetts till Årets handledare. Hon är ett föredöme och en "reklampelare" för sitt yrke .

Görild arbetar på Ängsbacken (äldreboende) som undersköterska och fick först en utmärkelse som "Årets handledare" den 31 augusti av den lokala Vård och Omsorgscollege-styrgruppen, det vill säga Hofors-Sandviken. Hon hade inte fått någon förvarning att hon var nominerad så utmärkelsen kom som en stor överraskning.

Årets handledare både regionalt och lokalt

I och med utmärkelsen blev Görild nominerad till regionala (länet) Vård- och omsorgscolleges "Årets handledare" och vann även här. Görild fick motta utmärkelsen 16 oktober då Vård- och omsorgscollege Gävleborg genomförde en regional konferens för tredje året i rad.

Vinnaren Görild nomineras nu från Vård- och omsorgscollege Gävleborg till det nationella priset "Årets handledare", som delas ut i samband med Vård- och omsorgscolleges rikskonferens i november.

Kriterier för nomineringen och motivering

Kriterier med motiveringar varför Görild Wikhaug Johansson utsetts till årets handledare:

Beskriv handledarens engagemang i förbättringsarbete i samverkan mellan utbildning och arbetsliv

”Görild har en förmåga att kunna anpassa och lägga ansvar på eleverna utifrån deras förutsättningar. Hon är en person som är lätt att få kontakt med och återkopplar alltid till ansvarig lärare om det finns fel och brister. Hon deltar och engagerar sig i de återkommande handledardagarna.”

Beskriv hur handledaren bidrar till ett hälsofrämjande arbetssätt 

”Görild har alltid koll på läget. Hon arbetar lugnt och metodiskt och tar tag i de problem som uppstår. Hon bidrar till ett bra arbetsklimat och är mån om att alla ska ha det bra på arbetsplatsen. Det märks i hennes bemötande av elever, kollegor och de boende. Hon har även ett fackligt uppdrag där hon arbetar för en bra arbetsmiljö.”

Beskriv handledarens förmåga att skapa en kreativ och stimulerande lärmiljö 

”Görild är alltid förberedd och är tydlig i sitt handledarskap. Hon har en förmåga att få alla elever att känna sig välkomna, sedda och som en del av arbetslaget. Hon är en reklampelare för sitt yrke och visar eleverna hur intressant arbetet är. Det bidrar starkt till att eleverna får en givande APL (arbetsplatsförlagt lärande).”

Vård och omsorgscollege

I Vård och omsorgscollege Gävleborg samarbetar elva kommuner, Region Gävleborg, privata vårdföretag, fackförbundet Kommunal och utbildningsanordnare på ungdomsgymnasium, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan. Tillsammans formar de relevanta utbildningar inom vård och omsorg för att utveckla utbildningen och höja kvaliteten än mer. De samarbetar för att säkra kompetensförsörjningen inom vård och omsorg.

Hela Sverige

Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar verksamheter med så hög kvalitet som möjligt. Samverkan finns på lokal och regional nivå över hela landet.

Sidan uppdaterad: 2017-10-19 07.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Görild