Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Görild utsedd till Sveriges bästa handledare

Görild Wikhaug Johansson, som arbetar på Ängsbackens äldreboende, har nu fått sin tredje utmärkelse. Hon blev vinnare av utmärkelsen Sveriges bästa handledare 2017!

Den lokala Vård och Omsorgcollege-styrgruppen har tidigare utsett Görild till "årets handledare". Inte nog med det, Vård och Omsorgscollege Gävleborg utsåg sedan Görild till ”Årets handledare” för hela regionen. Sedan fanns det bara ett pris kvar, nämligen som Årets handledare 2017 för hela Sverige.

Året handledare 2017 för hela Sverige

Vid Vård- och omsorgscolleges rikskonferens 29 november i Stockholm presenterades vinnaren av utmärkelsen ”Årets Handledare 2017”. Vinnaren blev Görild Wikhaug Johansson, undersköterska på Ängsbacken. Hon är ett föredöme och en "reklampelare" för sitt yrke.

Kriterier

Kriterierna för att nomineras var :

  1. Att vara engagerad i förbättringsarbetet mellan elever och handledare (mellan utbildning och arbetsliv).
  2. Att bidra till ett hälsofrämjande arbetssätt.
  3. Att ha en förmåga att skapa en kreativ och stimulerande lärmiljö.

Motiveringar

Motiveringar varför Görild utsetts till årets handledare:

  1. Görild har en förmåga att kunna anpassa och lägga ansvar på eleverna utifrån deras förutsättningar. Hon är en person som är lätt att få kontakt med och återkopplar alltid till ansvarig lärare om det finns fel och brister. Hon deltar och engagerar sig i de återkommande handledardagarna.
  2. Görild har alltid koll på läget. Hon arbetar lugnt och metodiskt och tar tag i de problem som uppstår. Hon bidrar till ett bra arbetsklimat och är mån om att alla ska ha det bra på arbetsplatsen. Det märks i hennes bemötande av elever, kollegor och de boende. Hon har även ett fackligt uppdrag där hon arbetar för en bra arbetsmiljö.”
  3. Görild är alltid förberedd och är tydlig i sitt handledarskap. Hon har en förmåga att få alla elever att känna sig välkomna, sedda och som en del av arbetslaget. Hon är en reklampelare för sitt yrke och visar eleverna hur intressant arbetet är. Det bidrar starkt till att eleverna får en givande APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Värdig vinnare

Joakim Dunker som går på vård- och omsorgsprogrammet har gjort sin första 4-veckors praktik på Ängsbacken med Görild Wikhaug Johansson som handledare.

Varför tror du Görild blivit utsedd till årets bästa handledare i Sverige 2017?

Genom Görild fick jag lära mig väldigt mycket under min praktik. Första veckan fick jag följa med och observera för att få förståelse hur man gör alla moment som undersköterska. Efter det fick jag börja med några arbetsuppgifter och de utökades efter hand eftersom Görild hela tiden följde min utveckling och anpassade arbetsuppgifterna utifrån det. Samtidigt gav hon mig ”fria tyglar” och lät mig ta eget ansvar och egna initiativ. Jag lärde mig väldigt mycket genom det. Jag hann faktiskt snudda på alla områden under min praktik. Hon fick mig också på något sätt att ändra syn på yrket så det blev ännu mer positivt. Som person är Görild ödmjuk, uppmärksam, rolig, snäll och bättre handledare kan jag inte tänka mig. Att hon blivit årets bästa handledare i Sverige förvånar mig inte.

Ulrika Bergqvist Schefvert är enhetschef på Ängsbackens äldreboende:

Jag är väldigt glad och stolt över Görilds arbete som handledare och hon är så värd den här titeln! Hon är viktig på många sätt och gör även ett fint arbete som arbetsplatsombud. Det här är toppen för hela Omsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun och jag tror att det kommer att sporra oss att fortsätta ta hand om våra viktiga elever på ett så bra vis som möjligt.

Vård och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar verksamheter med så hög kvalitet som möjligt. Samverkan finns på lokal och regional nivå över hela landet.

Sidan uppdaterad: 2017-11-29 13.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Görild