Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Grattis Murgårdsskolan

Grattis Murgårdsskolan, som tillsammans med Viralgranskaren Metro och Crispy film tog hem segern i två klasser när Publishingpriset delades ut nyligen.

Publishingpriset är en årlig jurybedömd tävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker på engelska, norska eller svenska.

Nyligen avgjordes årets tävling och i klasserna Utbildnings-/Instruktionsfilmer samt Lilla Publishingpriset tog filmen "Hajen som blev viral" hem segern. Filmen är en del i ett utbildningsmaterial för barn i källkritik på nätet.

Delaktiga i arbetet med filmen

Manus och utformning av filmen har gjorts av Karin Lepistö och Madeleine Högman tillsammans med Viralgranskaren på Metro och filmbolaget Crisby film. Karin och Madeleine arbetar som lärare på Murgårdsskolan och berättar om arbetet:

Våra elever har varit referenser under arbetets gång, deras synpunkter har varit viktiga och värdefulla! Filmen ingår som en del i lärarhandledningen vi gjorde, tillsammans med Metro, om hur man kan arbeta med källkritik (digitalt) i åldrarna 6-18 år. Jätteskoj att filmen vann två priser.

Materialet med lärarhandledning finns på Metros hemsida (lilla viralgranskaren)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på nätsmarta.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Publishingprisetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Se filmen "Hajen som blev viral"

Nätsmarta på Murgårdsskolan

Nätsmarta startade som ett projekt för flera år sedan i samband med införandet av 1-1 datorer på Murgårdsskolan i Sandviken. Madeleine Högman och Karin Lepistö, lärare och IKT-ansvariga på skolan, utvecklade metoder och arbetssätt för att möta behovet av såväl kunskap som pedagogiskt lektionsmaterial.

I dag erbjuder Nätsmarta en verktygslåda med pedagogiska verktyg för lärare, föräldrar och andra vuxna som ska hjälpa barn och unga att hitta sin kompass för ett sunt nätanvändande.

Mer information

www.natsmarta.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2017-10-26 11.20
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Hajen som blev viral