Hämta en bokpåse på biblioteket

Nu är det möjligt för personer som t.ex. tillhör en riskgrupp att låna en färdigpackad påse med böcker, ljudböcker, tidskrifter eller film på biblioteket. Innehållet bestämmer låntagaren själv.

Är du läshungrig men vill undvika att besöka biblioteket? Från och med tisdag 14 april ger Sandvikens folkbibliotek de som t ex tillhör en riskgrupp möjlighet att låna en färdigpackad påse med böcker, ljudböcker, tidskrifter eller film. Innehållet bestämmer låntagaren själv.

På detta sätt tillgängliggörs böcker och annan media under Corona-utbrottet.

På biblioteket jobbar vi hårt med att anpassa och ställa om vår service så att det blir lätt att få tillgång till böcker utan att man behöver göra avkall på folkhälsomyndighetens råd om att hålla avstånd, säger Peter Hirseland, enhetschef för Sandvikens folkbibliotek.

Materialet kommer att vara lånat och klart när påsen hämtas. Man kan välja mellan att hämta den inne på biblioteket eller efter överenskommelse i Kulturcentrums entré.

Gör så här när du vill låna

För att låna en påse kan du skicka e-post eller ringa till biblioteket. Du uppger ditt bibliotekskorts- eller personnummer och din pinkod. Antingen hämtas påsen inne på biblioteket eller enligt överenskommelse utanför Kulturcentrums entré.

Den nya tjänsten erbjuds tillfälligt och så långt personalresursen räcker till.

Kontaktuppgifter för att boka en påse:
folkbiblioteket@sandviken.se
Tel. 026-24 16 03

Mer information om biblioteket

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Böcker