Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Hästar spred glädje på äldreboendet Åsgården

Det var mycket glädje och skratt som spreds bland boende och personal på äldreboendet Åsgården i Järbo när de fick möjlighet att ta en tur med häst och släde eller vagn. Det var den lokala föreningen Tempus Adventum som gjorde detta möjligt.

Enhetschef Eva Källström, publicerade tidigare en fråga i Facebookgruppen, ”Järbo Anslagstavla” och frågade om någon hade möjlighet att ge de boende en tur med häst och vagn och fick svar från den lokala föreningen Tempus Adventum att de gärna gjorde det.

Här i Järbo har de flesta boende haft någon form av relation till hästar, antingen på det jordbruk de haft, som ridsport eller att de deltagit i handikappridning i Högbo. Därför passade det så bra att de fick uppleva närheten till hästar igen, vi är så tacksamma. Det kommer att vara veckans snackis här hos oss, berättade Eva Källström.

Från Tempus Adventum kom Christina Nilsson och Max Bullerjahn med ardennerdamen Calinka, Jennifer Nilsson och Berit Forsström med ponnyn Blixten och Ester Hoffman von Schantz med ståtliga Bergetrollet. Alla hade tagit ledigt från sina arbeten för att ge de boende denna positiva upplevelse. När Ester berättade varför hon ville ha ledigt för arbetsgivaren Länsförsäkringar Sandviken fick hon ledigt utan tvekan. De ville gärna vara med och bidra till en samhällsviktig insats.

Det bjöds även på hembakat och kaffe och naturligtvis massor av morötter till hästarna.

Anna-Greta Petersen, boende på Åsgården som har haft gård med hästar i Norrby var så lycklig och levde verkligen upp. Hon sa att det var det bästa som hänt på länge och att både hon och hästarna mår bra av det här” och tackade hästen Calinka med en näve morötter.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Boende åker med häst och släde
Rundtur med häst och vagn samt häst och släde
Hästen matas med morötter av Anna-Lisa Petersen

Anna-Lisa Petersen ger hästen Calinka morötter.