Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Hittaut - kul aktivitet för hela familjen

Upptäck nya platser runt Sandviken, Järbo, Storvik, Årsunda och Österfärnebo.

Naturbild med Hittaut kontroll

Upptäck nya platser runt Sandviken, Järbo, Storvik, Årsunda och Österfärnebo. Använd en papperskarta som du kan hämta gratis eller ladda ner en app till din smartphone.

Hittaut är en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta på papper eller i appen ska hitta checkpoints. Det finns checkpoints placerade i stadsmiljö, parker, bostadsområden och skogar. Hittaut är tillgängligt dygnet runt under sommarhalvåret så du kan ge dig ut när det passar dig. Du kan delta på egen hand eller tillsammans med andra. Välj om du vill gå, springa, cykla eller ta dig fram på annat sätt. Vissa checkpoints är placerade längs asfalterade eller hårt packade grusvägar, för att vara tillgängliga med barnvagn, rullstol, permobil, rullator, cykel eller liknande. Dessa är märkta med en hjulsymbol. Varje checkpoint är markerad i terrängen med rosa Hittaut-logotyp, nummer och bokstavskod.

För att kunna registrera checkpoints, behöver du skapa ett Hittautkonto. Du gör det på på länken till "Hitta ut" nedan eller i appen. När du registrerat dig så är du automatiskt med i utlottningen av priser.

Om du vill kan du utmana en vän, granne eller kollega i Hittaut och följa resultatet i topplistorna på hemsidan. Känner du dig osäker på din orienteringsförmåga? Ingen fara, börja med gröna checkpoints – det är dom lättaste. Du kan även aktivera mobilens GPS och ta hjälp av den i appen.

Mer information

Hittaut - Sandviken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.