Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Högbo Bruks VD i finalen till Visa vägen-priset

Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden. Här handlar det om att riva murar på arbetsmarknaden.

Priset går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan. Helt enkelt till de som är kloka nog att se till en persons funktionsuppsättningar. Inte för att vara snälla och vilja väl, utan för sitt eget företags bästa.

I år är Högbo Bruks egen eldsjäl och VD Arne Anderstedt nominerad till Visa vägen-priset. SAIK-profilen kan nämligen inte bara bygga bandylag. Som chef på Högbo Bruk formar han också framgångsrika arbetsgrupper som tillsammans driver ”Sandvikens gröna lunga” – ett stort kultur- och rekreationsområde.

Sätter man ihop elva personer av samma sort och med samma bakgrund blir det lugnt och harmoniskt. Men det händer inte så mycket. Blandar man eldsjälar som brinner för olika saker, och lyckas få ihop det laget, då kommer framgångarna, säger Arne Anderstedt.

Av de 130 personer som arbetar på Högbo Bruk har majoriteten någon form av arbetshandikapp. Bruket sysselsätter allt från nyanlända flyktingar till unga med bokstavskombinationer eller äldre personer med sjukdomar eller arbetsskador. Här får människor växa även om de inte har hundraprocentig arbetskapacitet och göra det bästa möjliga av den arbetsförmåga de har.

Det som ger mig energin är att få vara med och se hur de här människorna utvecklas, avslutar Arne Anderstedt.

Av totalt 272 nominerade är Arne en av tre finalister i kategorin "Årets Eldsjäl" och har chans att stå som vinnare på Visa vägen-galan på Rival i Stockholm den 20 november.

Vi önskar såklart Arne all lycka till!

Sidan uppdaterad: 2017-11-13 07.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Arne Anderstedt