Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Högskolestudier i Sandviken

Från hösten 2017 kommer du att kunna läsa Tekniskt basår i Sandviken. Detta blir möjligt genom ett samarbete mellan Högskolan i Gävle och lokala lärcentra i länet. Sista ansökningsdag 17 april.

Gävleborgs län har ett stort behov av att få fler att utbilda sig. Industrin i vårt län har  behov av fler människor med relevant teknisk utbildning. I Sandviken, med storföretag som Sandvik och Midroc, är efterfrågan på teknisk kompetens alltid stor.

Tekniskt basår i Sandviken

Utbildningen ges i samarbete mellan Högskolan i Gävle och lokala lärcentra. Det innebär att studier bedrivs vid lärcentra i Sandviken men laborationer kommer att genomföras på campus i Gävle. Basåret är till för dig som behöver komplettera dina betyg för att bli behörig att söka till exempelvis ett ingenjörsprogram. När du slutför basåret har du en reserverad plats på någon av de ingenjörsprogram som finns på Högskolan i Gävle. Du kan också läsa ett ämne som enstaka kurs.

Lärcentrum erbjuder basårseleverna studieplatser, tillgång till videokonferensutrustning för att, om man önskar, se de inspelade lektionerna tillsammans. Dessutom får du lärarstöd några timmar i veckan, allt på Lärcentrum, på Sandbacka Park.

Tekniskt basår innehåller matematik 3+4, kemi 1 och fysik 1+2.

Sista ansökningsdag 17 april

www.antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Välj Sandviken som studieort. Basåret startar i augusti.

Tekniskt basår i samverkan

Finansiärer, förutom Region Gävleborg, är Sandviken, Ljusdal och Hudiksvalls kommuner samt kommunerna inom Hälsinglands Utbildningsförbund, Bollnäs, Nordanstig och Söderhamn och Högskolan i Gävle. Vibeke Sjögren, är anställd som projektledare och projektägare är Hälsingeutbildning ekonomisk förening med projekt­kontor i Förvaltningshuset, Ljusdal. Projektarbetet ska pågå till september 2018, då möjligheterna till lokalt basår ska vara fullt tillgängliga och en del av det ordinarie utbildningsutbudet.

Mer information

Information om Tekniskt basårPDF (pdf, 498.1 kB)
Tekniskt basår i samverkan - Hälsinge Utbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Högskolan i Gävlelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Lärcentrum Sandviken

Sidan uppdaterad: 2017-04-11 11.36
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se