Järbo med i kampen mot nedskräpning i naturen

13 ton skräp har Sveriges idrottsungdomar plockat upp i naturen under året. Detta i ett samarbete med ICA Stiftelsen och Städa Sverige. Järbo IF Fotboll F06 och Järbo IF Skidors ungdomar är ett par av de 70 medverkande lagen som får dela på 527 000 kronor för sin insats för miljön.

Järbos unga deltar i jakten på skräp kring Hålldammen och Jädraån

En av dessa orter är Järbo där ICA Nära och Järbo IF bidragit med både fotbollsspelande tjejer och skidåkande ungdomar från trakten. Bland annat så har ungdomarna städat upp i området kring Hålldammen och Jädraån. Det rör sig om cigarettfimpar, metallskrot, plast, fiskelinor och annat skräp som ligger slängd i naturen.

Bidrar till lagens vidareutveckling inom sin sport

För den intjänade pengen kommer tjejerna i fotbollslaget åka på cup. Skidsektionen har redan använt sin förtjänst. De åkte på familjeläger i Orsa i slutet av november. Utöver pengarna de har tjänat så har de också fått nya miljö- och hållbarhetskunskaper, samt en renare närmiljö!

Vill din förening bidra i kampen mot nedskräpning?

Lag eller föreningar som samarbetar med en ICA-butik, har möjlighet att få städuppdrag. Följ instruktionerna på denna länk för att hitta information, samt skicka in en intresseanmälan till Klara, färdiga, städa! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Järbo IF ungdomar