Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Jazzkurs för unga under Bangen­veckan

Dags att söka till jazzkursen Bangen Jazz Collective. Kursen riktar sig till ungdomar och arrangeras i anslutning till festivalen Bangen Jazz and Blues.

Precis som tidigare år är det en mycket kompetent lärarstab som kommer leda deltagarna under årets kurs, nämligen pianisten Torbjörn Gulz, sångerskan Lisa Björänge, basisten Thomas Markusson, gitarristen Göran Berencreutz, saxofonisten Elin Larsson Forkelid och trummisen Martina Almgren.

Anmälan och mer information

Du anmäler dig på www.bangen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Sista ansökningsdag är 21 maj.

Om kursen

Kursen pågår under fyra dagar och är i form av ett läger under Bangen-veckan med start onsdag 28 juni. Bangen Jazz Collective vänder sig till ungdomar i åldrarna 13-19 år med några års erfarenhet av att antingen spela ett instrument eller sjunga. Syftet är både att väcka intresset för genren hos ungdomar samt att ge möjlighet till vidareutveckling för den mer erfarne jazzmusikanten. På kursen, som genomförs i Kulturcentrums lokaler i Sandviken, får du som deltar möta jazzen utifrån dina egna förutsättningar och tidigare musikaliska erfarenheter och det hela avslutas 1 juli med en lunchkonsert.

Det är med stor stolthet och glädje som vi för fjärde gången får möjligheten att arrangera Bangen Jazz Collective. Vi som jazz- och bluesfestival vill ta vårt ansvar att nå ut genom bruset till musikintresserade barn och ungdomar. Det är viktigt att visa att musik är någonting som tillhör alla människor så varmt välkommen till BJC 2017, hälsar  Peter Fredriksson, ordförande Bangen Jazz & Blues.

Tack vare trogna samarbetspartners är kursavgiften endast 500 kr och allt ingår det vill säga; undervisning, logi, mat och inträde till Bangen Jazz & Blues Festival som pågår mellan 30 juni och 2 juli. Kursens samarbetspartners är Göranssonska Stiftelserna, Sandvikens Kommun och Region Gävleborg.  

Kursen är unik i sitt slag i Sverige och fyller ett tomrum i kursutbudet bland annat med hänsyn till vilken målgrupp som den riktar sig till. Här ges en otrolig möjlighet att få möta jazzmusik på riktigt, i en trygg och inspirerande miljö och med helt enastående företrädare inom genren som ledare, säger Marcus Björn, projektledare för Bangen Jazz Collective 2017.


Sidan uppdaterad: 2017-03-07 07.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se