Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Johan – en tredje generationens murare som plussar centrum

Johan Eriksson är tredje generationen murare, född och uppvuxen i Sandviken. Han följde samma bana i livet som sin far och farfar och trivs väldigt bra med det. Han är en av dom sandvikenbor som Plussar centrum.

Tillsammans Plussar vi centrum. Under hösten 2014 fick kommunen mer än 1600 idéer och önskemål från sandvikenbor om hur centrum ska Plussas. Johan är en av dom som bidrar med sitt arbete och sin kunskap.

Läs mer om arbetet med att Plussa centrum.

Intervju gjord 7/9 2015

Johan är 47 år och bor i Vallhov med sin familj. Johan har bott i Sandviken hela livet och trivs bra här. Precis som sin far och farfar är han murare. Det började som sommarjobb och sen blev Johan kvar inom yrket. Hans drivkraft är skapandet, att man lämnar något kvar, det blir ett resultat. Något man kan visa sina barn och barnbarn. 

Vad arbetar du med just nu?

Jag renoverar och lagar skador på Drottningens fasad och målar den. I muraryrket ingår att kunna olika putssystem, allt från kakelugnar till källargrunder.

Vad tycker du om Sandviken?

Det är lagom storlek på staden. Jag är borta mycket på jobb, det kan vara i Stockholm, Uppsala eller Norge för att ta några exempel. Här hemma är det lugnt och skönt.

Hur känns det att vara med och plussa Sandvikens centrum?

Fantastiskt bra, det är ju min hemstad. Fast jag är inte så mycket i centrum, bara om jag har nåt ärende. Jag försöker att gynna hemmaplan genom att handla här.

Vad ser du mest fram emot med nya centrum när det är klart?

Jag hoppas jag kommer spendera mer tid i centrum. Men det jag ser fram emot mest är att kunna sitta på Drottningens uteservering, det kommer bli kvällssol där. Jag tror det kommer bli en samlingspunkt, ett ställe dit man kan ta med familjen och frugan.

Sidan uppdaterad: 2015-09-10 13.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Johan Eriksson plussar Sandvikens centrum.