Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Julgåvan i Sandviken får demokratipriset

I samband med Kommunfullmäktige den 18 oktober fick Isabelle Linder, Sandra Asp och Annie Markarian ta emot 2021 års demokratipris för sitt arbete med Julgåvan.

Sandvikens kommun har instiftat ett demokratipris för att uppmärksamma och sätta fokus på betydelsen av aktiva insatser för främjande av och utveckling av demokratin.

Tidigare i höst fanns möjlighet att nominera personer eller organisationer som på ett utmärkande sätt medverkat till aktiva insatser för främjande och utveckling av demokratin i vår kommun.

I samband med kommunfullmäktige den 18 oktober delades årets demokratipris ut till Isabelle Linder, Sandra Asp & Annie Markarian för arbete med Julgåvan i Sandviken.

Motivering

Med entusiasm, energi och uthållighet har de tre kvinnorna bakom Julgåvan i Sandviken bidragit till att fler barn i Sandviken fått en fin jul - vilket man kan se som en insats för demokratin.
Detta har de gjort genom en mängd samarbete och insatser från olika aktörer och på så sätt bidragit till en större jämlikhet mellan barn i vårt samhälle.

Du kan se utdelningen av demokratipriset i webbsändningen från kommunfullmäktige. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information

Julgåvan i Sandviken har en grupp på Facebook där du kan läsa mer.
Julgåvan i Sandviken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Isabelle Linder, Sandra Asp och Annie Markarian

Årets demokratipristagare: Isabelle Linder, Sandra Asp & Annie Markarian