Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Katarina från Storvik vinnare i blomsterfontän-tävlingen

Katarina Dahlgren från Storvik är vinnare i årets upplaga av Designa blomsterfontänen i Jansasparken. Temat är fyrverkeri och Katarinas motivering lyder: I denna mörka tid med Covid‑19 hängande över oss föds en längtan efter glädje och sommar, ett fyrverkeri av färg och form.

Katarina Dahlgren är född och uppvuxen i Storvik där hon även bor idag, men har tidigare bott i Östergötland och Paris. Sedan drygt 20 år arbetar hon i Gävle på Stora Sätraskolan som språklärare. Katarina är intresserad av konst och kultur.

Jag tycker väldigt mycket om Sandviken som stad för det är rikt på så mycket, det är både kultur och sport och det finns hur mycket som helst att erbjuda, berättar Katarina.

Vad gjorde att du skickade in ett tävlingsbidrag?

Jag tycker väldigt mycket om det visuella. Min upplevelse av parker i städer är att det är dit man söker sig. För att njuta, därför är det viktigt att det är något som fångar ögat. Jag tycker att livet ska vara vackert, i synnerhet nu när det är mörkt.

Vad vill du att man ska tänka och känna när man ser din blomsterfontän?

Det ska vara en fest för ögat, något som man helt enkelt blir glad av. Jag tänker på när jag var liten och såg de stora fyrverkerierna i Gästrike Hammarby på sista april. Jag var så fascinerad över det, som en fest av färger. Det här blir ett fyrverkeri i växtform.

Om tävlingen

Tävlingen har genomförts årligen sedan 2016 och är en designtävling. Tanken är att tävlingen ska fungera som en förlängning av den medborgardialog som resulterade i 1600 idéer och önskemål från Sandvikenbor om hur centrum ska plussas. Tävlingen är ett sätt för kommunens invånare att vara med och formge Sandvikens centrum.

Läs mer om och se bilder på tidigare års blomsterfontäner

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Med på bilden är från vänster: vinnare av Designa blomsterfontänen i Jansasparken Katarina Dahlgren, parkvärd för Jansasparken Sofia Karlsson och stadsträdgårdsmästare Christian Jansson.

Med på bilden är (från vänster): Katarina Dahlgren vinnare av Designa blomsterfontänen i Jansasparken 2021, parkvärd för Jansasparken Sofia Karlsson och stadsträdgårdsmästare Christian Jansson.