Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Konstnärlig gestaltning i Kulturcentrum

Under hösten kommer konstnärsduon [krig] från Sandviken att arbeta med en konstnärlig gestaltning i en av Kulturcentrums korridorer. Deras idé är att göra en ”kreativ gata” tillsammans med medskapare och deltagare.

Uppdraget att skapa passagekonst i Kulturcentrum har gått till Karin Bäckström och Jon Perman, konstnärsduon som kallar sig [krig]. Deras idé är att göra en ”kreativ gata” – mellan Konsthallen och Foajén, det vill säga de lokaler som slogs samman för att bilda kulturhuset Kulturcentrum.

Konstnärlig process som uppmuntrar till medskapande

Karin och Jon arbetar oftast med konstnärliga processer som uppmuntrar till medskapande och deltagande - så även i det här projektet där man vill involvera exempelvis kulturskoleelever, deras föräldrar, konsertbesökare, SFI-studerande och deltagare i workshops.

[krig] utforskar textilens och musikens möjligheter att bygga rum, objekt och forma nya verkligheter. Genom att prova först och tänka sen blandar de ideér om performativa händelser med material. Deras verk byggs upp av musik, dans, rytm, trassel, vävning eller virkning, saker en känner igen blir tillsammans en ny ordning. Där de möts, experimenterar de med att uppfinna processer som utvecklas i nuet, en blandning av upplevelsen av det materiella och immateriella. Hantverksprocesser kan bli till dans, utforskande till performance.

Under hösten kommer gestaltningen växa fram i korridoren genom samarbete med olika grupper som vistas, eller inte vistas på Kulturcentrum.

Invigning

Invigningen planeras att ske i samband med Vindöga-festivalen 9-11 november 2017.

Följ arbetet om den konstnärliga gestaltningen

Konstnärsduon dokumenterar sitt arbete med korridoren i sin blogg "Om en kommunal korridor". I länken nedan kan du läsa och följa arbetet.

Blogg - Om en kommunal korridorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Den konstnärliga gestaltningen genomförs med stöd från Lars Bucans Kulturstiftelse och Sandvikens kommun.

Sidan uppdaterad: 2017-09-18 07.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se