Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Krisberedskapsveckan

Den 6-12 maj pågår Krisberedskapsveckan, MSB:s årliga kampanj som genomförs runtom i landets kommuner för att öka människors beredskap inför samhällskriser.

För tredje året i rad genomför MSB, tillsammans med landets kommuner, länsstyrelser frivilligorganisationer och andra aktörer, kampanjen Krisberedskapsveckan. Syftet med kampanjen är att få människor att reflektera över hur de kan klara en situation när samhället inte fungerar som vi är vana vid. Orsaken kan vara skogsbränder, stormar, cyberattacker eller militära konflikter i vårt närområde.

Det är viktigt att ha både en mental och praktiskt beredskap för händelser som ger allvarliga störningar i samhället, oavsett vad som orsakat det. Inte minst nu med vårens alla skogsbränder har vi påmints om hur snabbt vår vardag kan vändas upp och ner, säger Christina Andersson, ansvarig för kampanjen vid MSB.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har tagit fram filmer kring området Krisberedskap. Kolla gärna på filmerna och se hur du kan förbereda diglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2019-05-06 14.31
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Krisberedskap