Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Krister Andersson och Bangen Jazz och Blues får Lars Bucans kulturpris

Musikern Krister Andersson och Bangen Jazz och Blues får 2020 års kulturpris från Lars Bucans Kulturstiftelse.

Vanligtvis brukar Lars Bucans Kulturstiftelse kunna överraska sina kulturpristagare med att uppmärksamma dom vid en passande offentlig tillställning, men med pågående pandemi har det inte varit möjligt. Uppmärksammandet av 2020 års kulturpris blev därför uppskjutet till i år och firades i ett mycket mindre format med en handfull människor men som vanligt, med två helt överraskade pristagare.

Ur juryns motivering

Krister Andersson

Sedan 2010 är Krister bosatt i Sandviken. Under de 11 år han bott här har han tillfört det lokala musiklivet en ny dimension. Han medverkar ofta i konserter tillsammans med lokala musiker, som i sin tur utvecklas av att spela med honom.

Sandviken Big Band lanserar ofta Krister som solist vid sina konserter, men han är också en fast medlem i bandets saxofonsektion. På jazzklubben dyker han upp med jämna mellanrum.

Även om Krister själv inte tycker det viktiga är var man är, utan vad man gör, så är vi sandvikenbor glada över att Krister bor och är verksam i just Sandviken.

Lars Bucans kulturstiftelse ger 2020 års kulturpris på 20 000 kr till Krister Andersson.

Bangen Jazz & Blues

Bangen Jazz & Blues får Lars Bucans kulturstipendium för 2020 på 30 000 kr av den enkla anledningen att de sätter Sandviken och Sandvikens kultur på kartan, samtidigt som de med högsta tänkbara kvalitet är en pålitlig del av Sandvikens rika kulturliv.

Delar ut bidrag varje år

Lars Bucans Kulturstiftelse delar varje år ut bidrag, efter ansökan, till enskilda personer, föreningar eller institutioner som på ett aktivt och förtjänstfullt sätt främjar kulturen inom Sandvikens kommun. Dessutom utdelar stiftelsen årligen ett kulturpris och där stiftelsens styrelse själv utser pristagare.

Du kan läsa mer om Lars Bucans Kulturstiftelse på larsbucan.se Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Porträttfoto på två manliga kulturpristagare med blombuketter i sina händer