Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Krokiga Smedjan såld till köpare som ska renovera

Sandvikens Kommun och Nyvattnets fastigheter signerade köpeavtalet på två miljoner kronor i fredags. Köparen vill vara en del av Gysinges utveckling och kommer att renovera den anrika kulturbyggnaden från 1700-talet.

Det var inte priset som var avgörande i försäljningen. Köparen har uttryckt ett genuint intresse för att renovera fastigheten. De har en stark anknytning till området och vill utveckla det, vilket vi ser mycket positivt på, säger Erika Ågren, teknisk chef.

Överlåtelsen av fastigheten blir bindande under förutsättning att kommunfullmäktige beslutar att godkänna försäljningen under sitt sammanträde i juni.

”Vill vara en del av Gysinges framtida utveckling”

Den nya ägaren tänker börja med en analys inför en kommande renovering. Företaget har stor erfarenhet av byggnadsvård.

Vi känner starkt för att vårda och underhålla vårt kulturarv och dess byggnader. Det är ett intresse som stimulerar oss att anta nya utmaningar och det här är ett spännande projekt för oss, säger Daniel Holmgren, vd på Nyvattnets fastigheter.

Vi vill vara en del av Gysinges framtida utveckling. Vi tror på området som vi har en stark anknytning till. Det är därför vi ger oss in i det här, vi värnar om fastigheten och kommer skapa en levande miljö där. Vi var med och byggde Naturrum, rustade masugnen och även kvarnruinen och är väl förtrogna med området, berättar Daniel.

Gysinge – en komplett destination

Flera nya entreprenörer är på plats, både större och mindre aktörer. Även fler och fler besökare kommer till Gysinge, vilket delvis kan vara en effekt av det stora intresset för friluftsliv som växt sedan pandemin började.

Det händer otroligt mycket i Gysinge just nu. Nationalparken har fördubblat sina besökare och intresset för fiske är rekordstort. Gysinge har alla möjligheter och blir en egen destination med kompletta boenden och aktiviteter, säger Eva Hofstrand, turismchef på Sandvikens kommun.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Krokiga Smedjan i Gysinge.