Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Kronprinsessparet och Generation Pep på besök i Sandviken

I närvaro av Kronprinsessparet besökte Carolina Klüft och Generation Pep Rapatac och Fritidsbanken i Sandviken, idag den 11 september. De var på besök i länet för att prata om barn och ungas fysiska hälsa.

Kronprinsessparet och Generation Pep ville besöka Sandviken för att få mer information om Rapatacs och Fritidsbankens verksamhet. Vi känner oss hedrade och glada för att få visa upp två lokala verksamheter som aktiverar barn och unga i vår kommun, säger Niklas Bergdahl, enhetschef på fritidsenheten, Sandvikens Kommun.

Generation Pep arbetar för att skapa ett ökat engagemang och kunskap i frågan kring barn och ungas hälsa. Som en del i det arbetet besökte Generation Pep på förmiddagen Länsstyrelsen Gävleborg på inbjudan av landshövding Per Bill. Där samtalade de med ett 30-tal personer som jobbar inom kommuner, regioner och länsstyrelsen med barn och ungas hälsa.

På eftermiddagen besökte Kronprinsessparet och Generation Pep Rapatac och Fritidsbanken i Sandviken för att få mer information om deras verksamhet. Fritidsbanken blev också tilldelade ett diplom för att de anordnade Fritidsbanken Pep Up under sommaren 2020.

Fritidsbanken Sandviken lånar ut sportutrustning gratis

Fritidsbanken fungerar som ett vanligt bibliotek där du registrerar dig och får ett lånekort. Du kan låna till exempel allt från fotbollsskor, ridhjälmar och kickbikes till skidor, cyklar och skridskor. Du kan även låna sovsäckar, tält och utrustning för att kunna leva friluftsliv en natt. Att låna är helt gratis.

Läs mer om Fritidsbanken

Rapatac vill engagera kommunens unga

Rapatac aktivitetscenter är öppet för alla barn och unga mellan 6-24 år och alla kurser är kostnadsfria. Verksamheten är uppbyggd på kunskapsbaserade aktiviteter för barn och unga.

Flera föreningar och företag samarbetar med Rapatac såsom Sandvikens IF och SAIK bandy. Även Sandvik, Göransson Arena, Göranssonska stiftelserna, Göranssonska skolan och Sandvikens kommun.

Läs mer på Rapatacs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad är Generation Pep?

Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Målsättningen är att ena människor, organisationer och företag för att tillsammans underlätta för alla barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv. Initiativtagare är Kronprinsessparet, bakom initiativet står ledande svenska företag, stiftelser och ideella organisationer.

Läs mer på Generations Peps webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Ohans Basmajian fritidsledare på Fritidsbanken Sandviken, kronprinsessan Viktoria, landshövding Per Bill, prins Daniel och Carolina Klüft i Jansasparken.
Personal och Kronprinsessparet i Fritidsbanken Sandvikens lokaler.