Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Kulturcentrum släpper vårens program

Frida Hyvönen, P-Floyd, Småstadsliv, Gellert Tamas och Greta Garbo. Kulturcentrum presenterar vårens program och erbjuder något för alla och envar oavsett ålder, härkomst och intressen.

I vårens konsert- och nöjesutbud ryms storslagna shower med superkonceptbandet P-Floyd, humorgruppen Småstadsliv och Burt Bacharach-hyllning med Sandvikens Symfoniorkester. Ståupparna Soran Ismail och Magnus Betnér ger sin syn på samhället i En skam för Sverige 2 och i Oförhappandes bjuder Ronny Eriksson på sitt karaktäristiska vis på dagsaktuell samhällssatir. Konserter av det mer intima slaget blir det med bland annat Frida Hyvönen, Ale Möller Trio och Evabritt Strandberg.

Lördagar är alltid familjelördag med upplevelser och skapande för de yngsta besökarna - scenkonst, mini-bio, workshops och rörelse – och i Tillgången visas konst för och av barn och unga.

Scenkonst-våren bjuder på en härlig blandning av bland annat finsk framtidsdystopi, nyskriven taktil kammaropera, svenskarabisk berättarkonst, brittisk succékomedi och Dramatenproduktion.

Konsthallen går en spännande vår till mötes och inleder med Fotobiennal 2017, därefter mångdimensionella uttryck med Nadine Byrne, årets upplaga av Gästrik Konst och avslutningsvis Kännbart – en taktil utställning som utforskar andra sinnen än syn och hörsel.

Inom ramen för Biblioteket stora satsning En svensk läsklassiker gästar Ebba Witt-Brattström vårens första Bläck för att berätta om Moa Martinsson. Guldbaggebelönade Matti Bye spelar sin musik live till stumfilmsklassikern Gösta Berlings saga med ingen mindre än Greta Garbo i en av huvudrollerna. Författarscen Bläck presenterar under våren även högaktuella gäster som Gellert Tamas och Stig Sjödin-pristagaren
Mattias Alkberg.

För den som vill vara sin egen kulturskapare erbjuds under våren workshops i bland annat kopieringskonst, fotoredigering, poesi och artisteri.

På Kulturcentrums evenemangssida hittar du mer information om evenemangen:

Kulturcentrums evenemangssidalänk till annan webbplats

Hämta ditt exemplar av vårens program!

Du kan hämta ditt exemplar av vårens programbok i Kulturcentrums reception eller så kan du ladda ned det som en pdf:

Här kan du ladda ned vårens programbok som pdf.PDF (pdf, 3.7 MB)

Sidan uppdaterad: 2017-01-24 13.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se