Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Kulturcentrums vårprogram

Högaktuella grammisnominerade GRANT, Säkert! med Annika Norlin, Rongedal med Sandviken Big Band och Litteraturhuset Trampolins femårsjubileum – det är några av höjdpunkterna under våren på Kulturcentrum i Sandviken.

Kvinnornas vår på Kulturcentrum

På musikscenerna kommer man kunna se Säkert! som är en av Sveriges mest ansedda artister och låtskrivare och artisten GRANT med flera starka singlar och ett hyllat debutalbum i bagaget. Inom scenkonsten gästas vi av dansföreställningen R.OSA_10 Excerises For New Virtuosities som är en varm och humoristisk ”one woman show”.
På Internationella kvinnodagen bjuds det till en festlig helkväll där vi firar nysläpp av boken Livfjädrar som lyfter fram kvinnor i Sandviken. Det blir författaruppläsning av Anna Jörgensdotter, Helene Rådberg och Carolina Thorell, samt musik, teater, mingel, mat och fest.

Över 30 programpunkter för barn och unga

Under våren erbjuds som vanligt en mängd program för barn och unga. Mer än 30 programpunkter finns att erbjuda - och de flesta är helt gratis.
Bland annat kommer författaren Anna Jörgensdotter att hålla en skrivarworkshop för unga tjejer. Familjelördagarna bjuder som vanligt på allt från berättande och skapande på Trampolin till musik- och teaterföreställningar för hela familjen i våra musik- och teaterlokaler.
Det blir självklart firande av Litteraturhuset Trampolin som fyller fem år med filmvisning, tecknarhörna och tipspromenad. Ta en fika med Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin, Kråkan sjunger och spelar och författaren Sarah Sheppard berättar om sina böcker.

Utställningar, nöjen och föreläsningar

Konsthallen startar sitt vårprogram med Fotografi 2019 biennal, en jurybedömd utställning med fotografer födda eller verksamma i länet. Under våren uppmärksammas även utställningen Hitförda av krigets stormar där 4000 finska krigsbarn kommer till Gävleborg.

Stoffe & Steffe Comedy Show ”Är inte Sandviken lite bättre än Gävle” besöker husets nöjesscen. Rongedal & Sandvikens Big Band bjuder på musikstilar från Ray Charles, Ted Gärdestad till David Bowie.

Våren bjuder även på intressanta föreläsare så som folkkära längdskidåkaren Johan Olsson samt journalisten Martin Schibbye. Stig Sjödin-pristagare Vibeke Olsson kommer till Folkbiblioteket som utifrån sina omtyckta böcker, berättar om livet på de norrländska sågverken.

Hämta ditt exemplar av programboken

Vårens alla evenemang är samlade i en programbok, och du kan hämta ditt eget exemplar i Kulturcentrums reception.
Det går även bra att ladda hem den som PDF-fil i länken nedan.

Kulturcentrums programbok - våren 2019PDF (pdf, 3.1 MB)

Biljetter och information om höstens evenemang hittar du även på Kulturcentrums evenemangssida:
sandviken.se/kulturcentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2019-02-01 07.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Mikrofon på en scen