Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Kulturskolan satsar på dans och film

Denna höst breddar kulturskolan sitt utbud och erbjuder nu även dans- och filmkurser!

Som ett led i arbetet med att utveckla verksamheten och nå nya målgrupper tar Kulturskolan nu steget in i dansens och filmens värld med en nyanställd danslärare och en filmkurs framtagen av Region Gävleborg. Genom bidrag från Statens kulturråd skapas förutsättningarna för att kunna erbjuda två nya konstformer som kompletterar den redan befintliga verksamheten som idag innefattar sång, musik, bild, skrivande och teater. 

Det är roligt att återigen kunna erbjuda dans i egen regi. Även filmverksamhet är något som vi velat förverkliga sedan länge och som nu möjliggörs tack vare samarbetet med Region Gävleborg.

Yvonne Gärd, enhetschef på Kulturskolan.

Bland danskurserna finns något för alla i åldrarna 3-19 och på schemat står bland annat pyttedans, barnbalett, street, jazzshow och dans för barn med särskilda behov.

I den nya kursen Filmstudion får deltagarna lära sig grundläggande filmproduktion från idé till färdig film. Kursen är upplagd i projektform där deltagarna tillsammans med filmpedagogen Victor Claeson, och med riktig filmutrustning, går igenom varje del av filmens produktion. Filmkursen avslutas med filmpremiär i Teaterbruket på Kulturcentrum.

För mer information och anmälan:

Kulturskolan i Sandviken

Sidan uppdaterad: 2017-09-14 13.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Filmkurs på Kulturskolan