Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Kungsberget - En solig historia

Större, snabbare, snösäkrare och soligare. Kungsberget bjuder skidåkarna på många nyheter och överraskningar i vinter.

Skiddagen börjar för de flesta med en snabb resa upp till bergets topp, bekvämt sittande i den nya åttastolssoffan.

Tre minuter och tio sekunder tar den korta åkturen i det som nu räknas som Sveriges effektivaste stollift, en åttafilig motorväg som tar bort köerna och ger gästerna mer skidåkning för pengarna.
– Halverad lifttid ger dubbelt så många åk för den som håller sig till ”åttan”, konstaterar platschefen Martina Svensson, 35-åringen med ett av skidsveriges just nu mest spännande jobb.

För den som inte vill börja med att ge sig i kast med norrbackarnas lite tuffare lutningar, öppnar sig i vinter ett helt nytt skidområde på den soliga sydsidan med fyra långa, breda och snälla nedfarter som gjorda för härliga, svepande carvingsvängar.

Lovar lång säsong

När Kungsberget nu uppnått målet att gå från daganläggning till att bli en skidort med det exklusiva läget drygt två timmars bilresa från Sergels Torg, finns inte längre några ursäkter för att inte erbjuda långa säsonger och
snösäker skidåkning.

Skidföretaget, som är en del av Branäsgruppen, har därför också gjort en storsatsning på snötillverkningen genom att förbereda för trefaldigad konstsnökapacitet.
– Snösäkerheten är A och O, säger Martina Svensson, som nu törs lova skidåkning från 10 december till 17 april.

Inför den här säsongen är det huvudprodukten skid- och brädåkning som stått i fokus när Kungsberget tagit ett jättekliv och gjort sin största enskilda satsning i bergets 62 år långa lifthistoria med totalt 180 investerade miljoner.

Slipper köa

Sedan förra året har skidföretaget redan Sveriges modernaste skiduthyrning där man som gäst är närmast garanterad att slippa stå i kö om man bara förbokat sin utrustning via webben.

Hotell, stugbyar, lägenheter, flera restauranger och butiker har byggts i etapper i rasande tempo och utan att något slut ännu kan anas.

Utökad kvällsåkning och nya aktiviteter som vinterns upplevelsebacke, Nintendobana och crossbana för skidor och snowracer har tillkommit naturligt när fler gäster vill ha mer att göra.

Det långsiktiga målet är att minst 5 000 personer samtidigt ska kunna bo med ski in, ski out-läge i Kungsberget, skidorten med redan i dag 150 anställda under vintersäsongen som är på god väg att bli Sandvikens kommuns näst största tätort.

Mer information

www.kungsberget.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2017-03-09 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Kungsberget