Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Lars Bucans kulturpris 2018

Lars Bucans Kulturstiftelse delade i lördags ut 2018-års kulturpris till JV Musik & Teater, Jessica Andersson och Viktor Ståhl samt till serieskaparen Li Österberg.

Ur Li Österbergs motivering

"Li Österberg är född i Uppsala men uppvuxen och bosatt i Sandviken. Hon har både gett ut seriealbum för vuxna och för barn/ungdom.
Hon tecknar oftast i svartvitt och ett vanligt tema i hennes verk är utanförskap. Det finns en tydlig rörelse i hennes konstnärskap från humor till allvar. Li Österberg är inte bara en otroligt duktig tecknare utan även en fantastisk berättare. Lägg där till att text och bild förstärker varandra och gör att berättelsen får en fantastisk styrka.
Hon har även tillsammans med Patrik Rochling gett ut flera album. Bland annat den vardagsrealistiska Johannasviten och som har beskrivits som ett grandiost vardagsepos. Bland hennes egna verk kan nämnas serieromanerna Det är inte så här det ska vara (2008) och Med andra ögon (2011) och Fejd och fest (2014)

Det känns verkligen roligt att ge Li Österberg Lars Bucans Kulturstiftelses Kulturpris för 2018 på 20.000 kronor då hennes berättarkonst både skildrar viktiga ämnen samt sporrar fantasin till nya upptäckter."

Ur JV Musik & Teaters motivering

"Jessica och Viktor driver tillsammans JV Musik & Teater och har under flera år underhållit oss här i Sandviken med många olika föreställningar.
Aktuelt just nu är Konsuln och som man erbjudit Sandviken kommuns skolbarn att se föreställningen, vilket ger en intressant lokalhistoria till barnen.
Man har även satt upp lustspel i Högbo Bruk på somrarna som varit väldigt uppskattade.
Jessica är ursprungligen från Sandviken, har skrivit manus till både små och stora projekt. När hon inte arbetat med med egenskrivna verk har hon dykt upp både på och bakom scenen samt jobbat med film och teater.
Viktor är från Malmö och har komponerat musik inte bara till egna produktioner utan även till andras.
Tillsammans har de skapat JV Musik &Teater och deras verksamhet känns verkligen värdig att motta Lars Bucans Kulturstiftelses Kulturpris för 2018 på 20.000 kronor."

Lars Bucans Kulturstiftelse delar varje år ut bidrag, efter ansökan, till enskilda personer, föreningar eller institutioner som på ett aktivt och förtjänstfullt sätt främjar kulturen inom Sandvikens kommun. Dessutom utdelar stiftelsens styrelse årligen ett kulturpris och där man själv utser pristagare.

Sidan uppdaterad: 2018-10-24 13.00
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se